Efter dronning Elizabeth II’s død ønsker mange indere Kohinoor tilbage

Kohinoor- diamanten. Foto: Shutterstock.

Kort efter Storbritanniens dronning Elizabeth II døde den 8. september, begyndte ordet “Kohinoor” at blive populært på indisk Twitter.

 

Dette var hendes reference til en af ​​de mest berømte juveler i verden. Kohinoor-diamanten er blot en af ​​hendes 2.800 sten sat i en krone lavet til Elizabeths mor, kendt som dronningemoderen, en 105 karat oval, der stråler hendes diamant. er den legendariske juvel i kronen.
Kohinoors historie

Da det blev udbrudt i det nuværende Andhra Pradesh under det 12.-14. århundrede Kakatiya-dynastiet, mentes det at være 793 karat ubeskåret. De tidligste optegnelser om dens besiddelse satte den i hænderne på Mughals i det 16. århundrede.

Så erobrede perserne det, derefter afghanerne.

Sikh Maharajah Ranjit Singh bragte den tilbage til Indien efter at have modtaget den fra den afghanske leder Shah Shujah Durrani. Det blev senere erhvervet af briterne under annekteringen af ​​Punjab.

East India Company erhvervede denne sten i slutningen af ​​1840’erne efter at have fået den 10-årige Maharaja Dan Jeep sin Singh til at opgive sin jord og ejendom.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk