Drone redder 14-årig fra at drukne på spansk strand

Foto: Shutterstock.

GANDIA, Spanien, 25. juli (Reuters) – En banebrydende drone-livreddertjeneste rullet ud over spanske strande reddede livet for en 14-årig dreng i denne måned, da han kæmpede mod kraftigt tidevand ud for en strand i Valencia.

 

Dronen droppede en redningsvest i havet, der var i stand til at holde teenageren flydende, lige da han begyndte at synke i bølgerne, indtil et fysisk livredderhold ankom få øjeblikke senere.

“Da vi ankom, så vi et barn, der var i meget dårlig form, næsten uden energi til at blive ved med at flyde, så jeg sendte redningsvesten over,” forklarer Miguel Angel Pedrero, dronepilot for General Drones, firmaet, der leverer teknologien, til Reuters.

Kompliceret manøvre

“På grund af de kraftige bølger var det en kompliceret manøvre, men det lykkedes os endelig at give ham vesten, og han kunne flyde, indtil livredderne nåede ham med vandscooter.”

De Valencia-baserede General Drones begyndte at støtte spansk livredderpersonale i 2017 i byen Sagunto lige nord for Valencia.

Nu har det mere end 30 piloter og deres droner, der arbejder med livredderne på 22 strande i hele Spanien, hvilket giver hurtig reaktionsstøtte i de kritiske øjeblikke ved en potentiel drukning, før livredderne fysisk kan nå frem til stedet.

“Disse ekstra sekunder er afgørende i nogle tilfælde og giver også redningsholdene mulighed for at nærme sig personen mere roligt og forsigtigt,” tilføjede Pedrero.

Hvad skete der, efter den 14-årige blev reddet?

Efter at være blevet reddet blev den 14-årige, som ikke er identificeret, sendt til et lokalt hospital, efter at ambulancepersonale havde givet ham ilt. Han blev sendt hjem 24 timer senere.

I alt 140 mennesker er døde af drukning i Spanien i de første seks måneder af 2022, 55 % flere end i samme periode af 2021, ifølge Royal Spanish Life Saving and Rescue Federation.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk