Dødstallet stiger, efter kraftigt jordskælv rammer det nordlige Filippinerne

Jordskælv i Filippinerne. Foto: Shutterstock.

Et jordskælv med en styrke på 7,1 efterlod mindst fire mennesker døde og sårede dusinvis i Filippinerne. Jordskælvet udløste jordskred, beskadigede bygninger og fik rædselsslagne folkemængder til at skynde sig udendørs.

 

Mindst fire mennesker er blevet dræbt og mere end 60 såret, efter et jordskælv med en styrke på 7,1 rystede det nordlige Filippinerne.

Det lave, men kraftige jordskælv ramte den bjergrige og tyndt befolkede Abra-provins på hovedøen Luzon. Det oplyste US Geological Survey (USGS) onsdag klokken 08:43 (0043 GMT).

Indenrigsminister Benjamin Abalos fortalte på et TV-transmitteret pressemøde, at to mennesker døde i Benguet, en i Abra og en i et andet område.

Lave jordskælv har en tendens til at forårsage mere skade end dybe jordskælv. Dette resulterede i snesevis af kvæstelser, jordskred, kirkeskader og strømafbrydelser.

Jordskælvet kunne også mærkes i Manila, og byens metrosystem holdt op med at fungere i myldretiden efter jordskælvet, oplyser transportministeriet.

Pressesekretæren sagde, at den filippinske præsident Ferdinand Marcos Jr. har beordret omgående udsendelse af redningshold til de berørte områder.

Sekretæren tilføjede, at præsidenten også vil flyve dertil for at observere området.

Stærkeste jordskælv i årevis

Foto: Shutterstock.

En 23-årig kvinde blev dræbt, efter at en mur kollapsede i Bangoud, hovedstaden i Abra-provinsen, hvor det kraftige jordskælv kunne mærkes, oplyser politiet.

Mindst 62 mennesker blev såret i hele provinsen.

En 25-årig bygningsarbejder i La Trinidad, hovedstaden i den indre provins Benguet, døde, da en tre-etagers bygning, han arbejdede på, kollapsede, oplyser politiet. De øvrige syv arbejdere var uskadte.

En anden person blev dræbt og otte andre blev såret efter fald fra en byggeplads i bjergene i Kalinga-provinsen, oplyser politiet.

Filippinerne er regelmæssigt ramt af jordskælv på grund af dets placering på Stillehavets “Ring of Fire”, en bue af intens seismisk aktivitet, der strækker sig fra Japan til Sydøstasien og Stillehavsbassinet.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk