Dødeligt jordskælv rammer nær Jalalabad i Afghanistan

Foto: Shutterstock.

Et jordskælv med en styrke på 5,3 ramte det krigshærgede land mindre end tre måneder efter et kraftigt jordskælv, der dræbte mere end 1.000 mennesker.

 

Mindst otte mennesker blev dræbt af et jordskælv i det nordøstlige Afghanistan. Dødstallet kan stige, ifølge embedsmænd citeret af det statslige nyhedsbureau.

“Søndag nats jordskælv har forårsaget økonomiske og menneskelige tab i Kunar-provinsen,” sagde Mauravi Najibullah Hanif, direktør for information og kultur i Kunar og talsmand for guvernøren, til nyhedsbureauet Bakhtar mandag. Han tilføjede, at antallet af tilskadekomne kan være steget.

United States Geological Survey (USGS) registrerede tidligt mandag morgen et jordskælv med en styrke på 5,3 nær den østlige afghanske by Jalalabad.

De seneste rystelser kunne ikke kun mærkes i hovedstaden Kabul, men også i provinserne Kunar, Laghman og Nangarhar.

“Vi indsamler oplysninger fra andre områder om tilskadekomne og skader,” siger viceminister for katastrofestyring Sharafuddin Muslim til AFP. Naturkatastrofer

Afghanistan er ofte udsat for jordskælv, især i Hindu Kush-bjergene nær krydset mellem de eurasiske og indiske tektoniske plader.

Jordskælvet med en styrke på 5,9 den 22. juni var det mest dødelige jordskælv i to årtier. Jordskælvet dræbte mere end 1.000 mennesker og sårede tusinder.

I 2015 ramte et jordskælv med en styrke på 7,5 Pakistan og Afghanistan og dræbte omkring 380 mennesker.

Oversvømmelser har ramt Afghanistan i de seneste måneder og har dræbt omkring 200 mennesker og ødelagt tusindvis af hjem.

En katastrofe som denne udgør store logistiske udfordringer for Taliban-regeringen i Afghanistan, som kom til magten sidste år.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk