Dnipro-flodens byer generobret, mens russiske styrker trækker sig tilbage

Foto: Shutterstock.

Rapporter siger, at ukrainske styrker rykker frem på den anden hovedfront.

 

Ukrainske styrker blev rapporteret at have generobret byer langs den vestlige bred af Dnipro-floden i det sydlige Ukraine mandag. Det sker få dage efter, at Moskva hævdede, at det var en del af Rusland, og ryddede områder langs sin anden store front.

Omfanget af den ukrainske fremrykning er ikke blevet bekræftet, og Kiev har været næsten helt tavs om situationen i regionen. Russiske militærbloggere siger imidlertid, at ukrainske kampvogne er rykket frem over snesevis af kilometers territorium langs flodbredder.

I en af ​​de sjældne kommentarer fra ukrainske embedsmænd om situationen udgav indenrigsministeriets rådgiver Anton Gerashchenko en video af ukrainske soldater, der viftede med flag ved Zolota Barka, nedstrøms for den gamle front.

De ukrainske troppers fremrykning langs Dnipro vil kunne fange tusindvis af russiske tropper på den anden side og afskære alle forsyninger.

Floden er så bred, at Ukraine allerede har ødelagt de vigtigste krydsninger. Rapporten er den første, der beskriver den hurtige ukrainske fremrykning i den sydlige del af landet siden krigens begyndelse, og den kom blot én dag efter, at ukrainere overmandede russiske styrker ved Lymans strategiske position.

Fremstødet mod øst og syd – nogle af krigens største – har alle fundet sted i områder, som Putin fejrede var blevet en del af Rusland, med en festkoncert i Kreml fredag.

De kom også midt i rapporter om kaos i mobiliseringen bestilt af Putin for mindre end to uger siden. I denne mobilisering blev titusindvis af russiske mænd pludselig indkaldt til hæren, og titusindvis af andre flygtede ud af landet.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk