Det ukrainske folk vinder Europa-Parlamentets Sakharov-pris 2022

Foto: Shutterstock.

Medlemmer af Europa-Parlamentet tildelte i dag Sakharov-prisen for tankefrihed 2022 til Ukraines modige folk, repræsenteret af deres præsident Volodymyr Zelenskyy, folkevalgte ledere og civilsamfundet.

 

Europa-Parlamentets præsident Roberta Metsola annoncerede 2022-pristageren og sagde, at Ukraines modige folk ikke ville give op: “Denne pris er til de ukrainere, der kæmper på jorden. For dem, der er blevet tvunget til at flygte. For dem, der har mistet deres slægtninge og venner. For alle dem, der står frem og kæmper for det, de tror på.”

Nomineringen fremhæver den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyys indsats sammen med rollen som enkeltpersoner, repræsentanter for civilsamfundsinitiativer og statslige og offentlige institutioner, herunder Ukraines statslige beredskabstjenester, Yulia Pajevska, grundlægger af den medicinske evakueringsenhed Angels of Taira, Oleksandra Matviychuk, menneskerettighedsadvokat og formand for Center for Borgerlige Frihedsrettigheder, Det Gule Bånds Civile Modstandsbevægelse, og Ivan Fedorov, borgmesteren i den ukrainske by Melitopol, som i øjeblikket er under russisk besættelse.

Uddelingen af ​​Sakharov-prisen finder sted den 14. december i Strasbourg.

Den årlige Sakharov-pris for tankefrihed er blevet tildelt personer og organisationer, der forsvarer menneskerettigheder og grundlæggende frihedsrettigheder siden 1988. Den er opkaldt til ære for den sovjetiske fysiker og politisk dissident Andrei Sakharov. Præmiesummen er €50.000.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk