Datter af Putinstøtte dræbt af bilbombe

Vladimir Putin. Foto: Shutterstock.

Dugina blev i år sanktioneret af USA og Storbritannien, hvor Storbritannien kaldte hende en “fremtrædende bidragyder til desinformation” om Ruslands krig i Ukraine.

 

Datteren af ​​en fremtrædende russisk nationalist og filosof Alexander Dugin, der menes at være en allieret med præsident Vladimir Putin, blev dræbt i en bileksplosion uden for Moskva lørdag, rapporterede russiske statsmedier.

Hendes SUV brød angiveligt i brand, mens hun kørte omkring 20 kilometer vest for hovedstaden. En ven af ​​hendes familie fortalte Tass, at bilen, en Toyota Land Cruiser, tilhørte Dugin, og var planlagt til at køre hjem fra begivenheden, men hun “tog en anden rute.”

Dugin er en allieret med Vladimir Putin og siges at have påvirket den russiske præsidents synspunkter. Han blev sanktioneret af USA for påstået involvering i Moskvas annektering af Krim i 2015.
Dugina er blevet sanktioneret af USA og Storbritannien i år. Storbritannien kaldte hende en “fremtrædende bidragyder til desinformation” om Ruslands krig i Ukraine i sin rolle som redaktør af United World Internationals hjemmeside.

Forventer russisk angreb

Ukraines præsident har advaret om, at Kreml kan planlægge særlige foranstaltninger omkring seks måneders markeringen af Ruslands invasion på onsdag.

I en natlig videotale lørdag sagde Volodymyr Zelensky: “Vi skal være forsigtige med, at Rusland i denne uge kan forsøge at gøre noget særligt ondt, især grusomt.” Vi skal være stærk nok til at holde ud.”

En drone ramte lørdag hovedkvarteret for Ruslands Sortehavsflåde på det besatte Krim, kun få dage efter en uforklarlig eksplosion i en nærliggende militærinstallation.

Der er ikke rapporteret om skader. Flere ukrainere, herunder børn, blev såret i et russisk missilangreb nord for Mykolaiv.

Korneksporten fra tre havne i Ukraines Sortehav genoptages en måned efter, at en sikker transportaftale blev underskrevet.

Tyrkiske embedsmænd anslår de samlede forsendelser til dato til mere end 656.000 tons.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk