Danmarksdemokrat trækker sig efter afsløring om højreradikal fortid

Foto: Shutterstock.

Folketingskandidat for Danmarksdemokraterne Thor Laage-Petersen Poulsen trækker sit kandidatur til det kommende valg.

 

Han har truffet beslutningen, efter nyheden om, at  han tidligere har haft forbindelse til den højrenationale organisation Stop Islamisering af Danmark. Det skriver Frihedsbrevet.

I en sms til mediet oplyser den nu forhenværende kandidat at Danmarksdemokraterne ikke var bekendt med hans tidligere engagement i organisationen.

– Jeg deler ikke de holdninger, der er i foreningen. Derfor forlod jeg også gruppen for år tilbage. Men jeg ønsker ikke at skade partiets valgkamp, og derfor trækker jeg mig, skriver Thor Laage-Petersen Poulsen til Frihedsbrevet.

Organisationen Stop Islamiseringen af Danmark (Siad) er nævnt i en rapport fra 2014 over antidemokratiske og ekstremistiske miljøer i Danmark. Foreningen bliver her betegnet som et højreradikalt miljø.

Rapporten er udarbejdet af forskere fra analyseinstituttet SFI, der i dag hedder Vive – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

IAnalyseinstituttet skriver i rapporten, at Siad betragter sit arbejde som en modstandskamp mod islam på linje med modstandsbevægelsen under Anden Verdenskrig.

Ii 2013 førte foreningens demonstrationer til moddemonstrationer og voldelige sammenstød med både politiet og aktivister.

Næstformand i Danmarksdemokraterne Pernille Roth tager i en udtalelse til Frihedsbrevet afstand fra organisationen.

– De holdninger, som den forening repræsenterer, er fuldstændig uforenelige med Danmarksdemokraternes holdninger, og i det lys er det også den eneste logiske konsekvens, at han trækker sit kandidatur, siger hun.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra partiformand Inger Støjberg, men hun henviser til næstformand Pernille Roth.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk