Cykellegende idømt tre års fængsel for partnervold

Cycling Stories/YouTube

En domstol i Lucca i Italien idømte også den tidligere verdensmester en bøde på godt 600.000 kr.

 

Ex-pro Mario Cipollini blev idømt tre års fængsel og modtog en bøde på 85.000 euro for vold i hjemmet, afgjorde en italiensk domstol mandag.

Italienske medier rapporterede, at dommen mod den tidligere verdensmester omfattede anklager om mishandling, skader og trusler mod hans ekskone Sabrina Landucci og hendes nuværende partner Silvio Giusti.

Anklageskriftet gik ind på detaljerne i anklagerne, rapporterede La Gazzetta dello Sport. Den italienske avis rapporterede, at Cipollini angiveligt begik “en række handlinger, der skadede hans ekskones fysiske og mentale integritet med slag, lussinger, spark, med skader og dødstrusler,” hedder det i rapporter.

Ekstremt voldelig mand

Anklageren beskrev Cipollini i anklageskriftet som en “ekstremt grov, ekstremt truende og ekstremt voldelig mand”, der ifølge vidneudsagn engang truede Sabrina Landucci med en pistol, fordi hun havde valgt at gå i en nederdel, som han mente var for kort.

Det er ikke umiddelbart klart, om dommen vil betyde, at Cipollini vil få hårde tider i fængsel. Mange europæiske nationer tillader prøvetid for nogle lovovertrædelser afhængigt af sagens alvor.

Mario Cipollini var ikke selv til stede i retten. Hans advokat, Giuseppe Napoleone, siger dog i en kommentar, at man vil anke dommen.

Cipollini kørte fra 1989 til 2005, og beskyldningerne om misbrug i hjemmet, trusler og stalking dukkede op i 2017.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk