Christiania giver grønt lys til 15000 kvm. almene boliger

Christiania. Foto: Shutterstock.

På et fællesmøde i Den Grå Hal har Christiania i aftes sagt ja til, at der skal bygges 15.000 kvadratmeter almene boliger på fristadens areal i København frem mod 2031.

 

Beslutningen bekræftes natten til mandag over for Ritzau af talsperson for Christiania, Hulda Mader

– Vi har sagt ja, fordi der er nogle ret kraftige ting, der sker, hvis ikke vi siger ja. Det var ikke særlig godt at sige nej, fordi så ville vi miste alle muligheder for at udvikle Christiania. Vi ville ikke have nogen økonomi til at udvikle Christiania, siger hun til Ritzau

Med beslutningen accepterer christianitterne et udspil fra regeringen, hvorefter de blandt andet får tilladelse til at købe den del af volden og de boliger, de i dag lejer af staten, for en samlet pris på 67 millioner kroner.

Opførelsen af de 15.000 kvadratmeter almene boliger vil i praksis betyde, at Christiania frem mod 2031 vil få omkring 300 nye beboere.

Sparer lejeudgift på 6,5 millioner

Ved at sige ja til aftalen med regeringen sparer Christiania fremover en lejeudgift på 6,5 millioner årligt. Herudover vi christianitterne få mulighed for optagelse af lån, som sætter dem i stand til selv at foretage byggeri i fristaden.

– Vi er afhængige af, at staten kan garantere realkreditforeningerne det her lån, for realkreditforeningerne vil ikke give Christiania et lån, selv om vi i virkeligheden er grundejere. De synes ikke, at vi er stabile nok, så de vil ikke låne os penge, hvis ikke vi har statsgaranti, siger Hulda Mader til Ritzau.

Ifølge Hulda Mader blev aftalen vedtaget af, hvad hun betegner som.”et ret stort flertal”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk