Chelsea fyrer manager Tuchel efter dårlig start på sæsonen

Thomas Tuchel. Foto: Shutterstock.

Tuchel har ført Chelsea til Champions League i 2021 og Club World Cup tidligere på året.

 

Thomas Tuchel blev afskediget blot en måned efter, at Chelsea startede sæsonen, få dage efter at klubben havde brugt omkring 300 millioner dollars (2,2 mia. danske kroner) på tværs af Europa på transfermarkedet.

I en erklæring onsdag sagde London-klubben, at den havde “taget afsked” med tyskeren. Tuchel førte dem til Champions League-ære i 2021 og en klub-VM-titel tidligere i år.

Beslutningen fra Chelseas nye ejere kom en dag efter, at holdet tabte 0-1 til Dinamo Zagreb i Champions League.

Frustreret over denne sæsons kampe opsummerede Tuchel Chelseas præstation mod Dinamo og beklagede, at hans spillere “manglede sult” og sagde, at de “manglede alt”.

Chelsea har tabt to af deres første seks kampe mod Leeds og Southampton. Det gav dem en skuffende start på Premier League uden klubbens signeringssucces.

6.-plads, 5 point efter førende Arsenal

I en erklæring onsdag sagde Chelsea. “Det er det rigtige tidspunkt for de nye ejere at foretage denne overgang. Vi markerer 100 dage, siden den nye ejergruppe overtog klubben, og fortsætter med at arbejde hårdt for at holde klubben fremad.”

Tuchel var Chelseas træner i halvandet år, og på kun seks måneder vandt han Champions League.

Chelsea faldt i anden halvdel af sidste sæson og sluttede på toppen af ​​tabellen i Tuchels eneste hele sæson, og sluttede på tredjepladsen i Premier League. 19 point efter mestrene Manchester City, efter at være blevet elimineret i Champions Leagues kvartfinalene.

“På vegne af alle i Chelsea FC vil jeg gerne takke Thomas og hans stab for alt det hårde arbejde, han har lagt i klubben.”

“Thomas vil have en velfortjent plads i Chelseas historie, idet han har vundet Champions League, Super Cuppen og Club World Cup i løbet af sin tid her.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk