Britiske demonstranter kræver Storbritannien tilbage i EU

Foto: Shutterstock.

Tusindvis af briter demonstrerede lørdag i den britiske hovedstad London med krav om, at Storbritannien igen bliver en del af EU.

 

De mange mennesker gik under parolen »Den Nationale Genforenings March« fra Park Lane til parlamentet, hvor pladsen foran parlamentet – Parliament Square Garden – var et blåt og gult hav af EU-flag.

»Brexit ville aldrig fungere,« stod der på et af de mange skilte ved demonstrationen.

»For mindre regninger – gå med i EU igen,« proklamerede et andet skilt

Den 60-årige lærer Nikki Ajibade gik med i demonstrationen sammen med sin søster.

»Vi har meget stærke følelser omkring den situation, vi befinder os i nu. Man kan spore det direkte tilbage til folkeafstemningen i 2016,« siger hun til Ritzau

Ajibade peger på, at resultatet af folkeafstemningen for seks år siden var meget tæt. 52 procent stemte for at forlade EU, mens 48 procent ønskede at blive i unionen.

»Det er ikke noget der gør, at man fuldkommen kan kuldsejle og vælte hele landet. Se nu seks år senere hvor vi er. Vi skal have en fornuftig regering på plads og et valg nu, for de her skændes som rotter i en sæk,« siger hun.

Det konservative britiske regeringsparti er i disse dage i krise,  efter at Liz Truss gik af som premierminister efter kun 45 dage på posten.

Den tidligere premierminister, Boris Johnson, formodes at være en af kandidaterne til at overtage hendes post. Han var i sin tid en af de mest markante fortalere for, at briterne skulle forlade EU.

Da en af talerne nævnte muligheden for, at Johnson måske vil stille op som premierministerkandidat igen, lød der mange buh-råb fra demonstranterne.

Den 26-årige lagerarbejder Oliver Jackson mener, at det er vigtigt, at politikerne lytter til det formodede flertal af briter, der vil have landet tilbage i EU.

»Især midt i alt dette kaos kan vi ikke se bort fra dette. Den bedste måde at få Storbritannien tilbage på sporet er at komme tilbage i det mindste i EUs indre marked og så i EU,« sagde han til Ritzau.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk