Brasilien vil forbyde salg af iPhones

Foto: Shutterstock.

Brasilien planlægger at forbyde Apple at sælge deres populære iPhones i landet. Begrundelsen for forbuddet er, at der ikke følger en oplader med telefonerne, når man køber en ny iPhone.

 

Det skriver BBC.

Tidligere i denne uge bekendtgjorde Brasiliens justitsministerium, at de har idømt Apple en bøde på et beløb svarende til 175 millioner danske kroner, men man overvejer altså et totalt forbud mod salg af iPhones.

Ifølge det brasilianske forbrugerbureau Senacon er Apples praksis diskriminerende over for kunderne, fordi de tilbydes “et ufuldkomment produkt”.

Senacon understreger, at telefonen ikke kan anvendes uden en oplader. Samtidig kritiseres Apple for, at prisen på iPhones ikke er faldet, selv om en oplader nu ikke længere er inkluderet.

Apple stoppede med at inkludere høretelefoner og opladere i købet i forbindelse med introduktionen af iPhone 12 i 2020. Firmaet begrundede denne beslutning med hensyntagen til miljøet.

– Nogle gange handler det ikke om det, vi laver, men det vi ikke laver, sagde Apples vicepræsident, Lisa Jackson i 2020 og tilføjede, at der allerede fandtes to milliarder Apple-opladere på verdensplan

Apple har bebudet, at man vil appellere forbuddet i Brasilien. Samtidig fortæller de dog i en pressemeddelelse til Reuters, at de arbejder på at finde en løsning i samarbejde med de brasilianske myndigheder.

Apple undlader dog ikke i samme pressemeddelelse at nævne, at de tidligere har vundet flere retssager i Brasilien vedrørende samme emne.

I EU blev det allerede tidligere i år besluttet, at der med alle håndholdte elektroniske enheder – f.eks. smartphones og tablets – fra og med efteråret 2024 skal følge det samme opladerkabel på tværs af medlemslandene.

Apple lancerede i øvrigt onsdag den nye iPhone 14 og et splinternyt Apple Watch.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk