Boligsalget i voldsom opbremsning

Foto: Shutterstock.

Boligsalget i Danmark oplever i øjeblikket en voldsom opbremsning. Ikke siden 2014 er så få boliger blevet solgt i august måned, som det er tilfældet i år. Det viser tal fra Boligsiden.

 

Ganske vidst blev der solgt flere boliger i august end i juli, men de danske ejendomsmæglere har alligevel ikke grund til den store tilfredshed.

Ifølge en opgørelse fra Boligsiden blev der i alt solgt 6325 boliger i august. Det overstiger antallet af ejerskifter i juli, der var på 5333.

Boligsiden tilskriver det højere tal for august, at sommerferien er forbi, ligesom den snarlige studiestart formentlig har påvirket købslysten.

Men samlet set er der altså solgt en del færre boliger i august, end tilfældet var  i den tilsvarende måned i 2021 og 2020.

Faktisk skal vi tilbage til 2014 for at finde lige så lave tal for august.

– Det sker som følge af, at renterne er steget og den tårnhøje inflation har gjort et stort indhug i danskernes husholdningsbudgetter, vurderer Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

– Det betyder, at en del danskere må droppe, udskyde eller ændre på boligdrømmen. Det er med til at hive priserne ned, som i øjeblikket oplever mærkbare månedlige fald, tilføjer han.

Også det nuværende renteniveau kan være årsag til den dalende aktivitet på boligmarkedet, forklarer Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalytiker og boligøkonom i Nordea Kredit.

Faldet gælder især ejerlejligheder

Hendes erfaring er, at det særligt kan mærkes på lejlighedsmarkedet.

– De sidste ti år er der gennemsnitligt blevet solgt 1.528 ejerlejligheder i august, og i nogle af årene har antallet været oppe på omkring 1.800.

– I år er der dog kun blevet solgt 1.102 ejerlejligheder, og der er derfor blevet savet et stort stykke af køen af interesserede købere. Det er i hvert fald en dramatisk udvikling, vi er vidne til, skriver hun på Boligsiden.

Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden, oplyser i den sammenhæng, at antallet af solgte lejligheder i august er det laveste siden 2012.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk