Biden: USA vil forsvare Taiwan, hvis Kina angriber

Foto: Shutterstock.

I et interview på CBS News’ 60 Minutes sagde Biden “ja”, da han blev spurgt: “I tilfælde af en kinesisk invasion, vil det amerikanske militær, amerikanske mænd og kvinder, forsvare Taiwan?”

 

USA’s præsident, Joe Biden, sagde i et udsendt interview, at amerikanske styrker ville forsvare Taiwan, hvis Kina angriber det.

I et interview med CBS 60 Minutes søndag, svarede Biden, da han blev spurgt, om det amerikanske militær ville forsvare Kinas påståede autonome øer: “Ja, hvis der virkelig var et hidtil uset angreb.”

Da Biden blev spurgt, om han troede, at amerikanske styrker ville forsvare Taiwan hvis Kina angreb, svarede han: “Ja.”

Interviewet var blot den seneste gang, Biden så ud til at have krydset den langsigtede amerikanske erklæringspolitik mod Taiwan. Hans udtalelser om at bruge det amerikanske militær til at forsvare øen var stærkere end tidligere.

Da han blev bedt om en kommentar, sagde en talsmand for Det Hvide Hus, at USA’s politik over for Taiwan ikke havde ændret sig.

“Præsidenten har sagt dette før, herunder i Tokyo tidligere i år. Han gjorde det også klart, at vores Taiwan-politik ikke har ændret sig. Det forbliver, som det er,” sagde talsmanden.

Hans CBS-interview med Biden fandt sted i sidste uge. Præsidenten var i Storbritannien til dronning Elizabeths begravelse mandag.

USA har længe fastholdt en politik om ikke at gøre det klart, om det vil reagere militært på et angreb på Taiwan. I 60-minutters interviewet gentog Mr. Biden, at USA ikke støtter Taiwans uafhængighed. Han forbliver forpligtet til en “et Kina”-politik, hvor Washington officielt anerkender Beijing, ikke Taipei. modangreb

Kina slår tilbage

Men Beijing har slået tilbage og siger, at Bidens kommentarer “alvorligt overtræder” Washingtons politik på øen.

Washington afbrød sine formelle diplomatiske forbindelser med Taiwan i 1979. De overførte deres anerkendelse som den eneste repræsentant for Kina til Beijing. Samtidig fortsatte USA dog med at spille en følsom, men vigtig rolle i støtten til Taiwan. Mao Zedong sagde, at han var “beredt til at gøre alt, hvad han kunne for at forfølge udsigten til fredelig genforening.”

“Samtidig vil vi aldrig tolerere aktiviteter, der har til formål at opdele landet. Vi forbeholder os muligheden for at træffe nødvendige foranstaltninger.”

Spændingerne mellem Kina og USA er allerede højere end normalt efter et sjældent besøg i Taiwan af parlamentsformand Nancy Pelosi, en vigtig Biden-allieret.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk