Biden revurderer USA’s forhold til saudierne efter OPEC-beslutning

Foto: Shutterstock.

Biden var skuffet over OPEC+s beslutning om at skære ned på olieproduktionen, sagde Kirby.

 

Præsident Joe Biden revurderer det amerikanske forhold til Saudi-Arabien, efter at OPEC+ i sidste uge meddelte, at de ville skære ned på olieproduktionen, sagde talsmand for Det Hvide Hus, John Kirby, tirsdag.

“Han er villig til at arbejde sammen med Kongressen for at gennemtænke, hvordan forholdet burde se ud fremover.”

“Jeg tror, ​​at præsidenten har været meget klar over, at dette er et forhold, som vi skal fortsætte med at revurdere, og som vi skal være villige til at gense,” sagde Kirby i et interview med CNN. “Og bestemt i lyset af OPEC-beslutningen tror jeg, at det er der, han er.”

Biden er villig til at arbejde med Kongressen om fremtiden for Saudi-relationer, understregede Kirby.

“Jeg tror, ​​han vil være villig til at begynde at have de samtaler med det samme. Helt ærligt, så synes jeg ikke, det her burde eller burde have ventet længere,” tilføjede Kirby.

Kirby påpegede at spørgsmålet ikke kun er relateret til krigen i Ukraine, men også til amerikanske nationale sikkerhedsinteresser.

Bob Menendez, den demokratiske formand for det amerikanske senats udenrigskomité, opfordrede mandag til en fastfrysning af samarbejdet med Saudi-Arabien, herunder på det meste af våbensalget, og anklagede kongeriget for at hjælpe med at tegne den russiske krig i Ukraine, efter at OPEC+ annoncerede i sidste uge, at det ville reducere olieproduktionen.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk