Biden: Orkanen Ian måske den dødeligste i Floridas historie

Foto: Shutterstock.

USA´s præsident Joe Biden advarer nu om, at orkanen Ian kan blive den dødeligste i Floridas historie.

 

Mindst 15 personer meldes ifølge det amerikanske medie CNN dræbt i forbindelse med orkanen Ians hærgen. CNN oplyser dog ikke, hvorfra man har disse oplysninger.

– Vi kender endnu ikke tallene, men vi hører meldinger om, at der kan være betydelige tab af menneskeliv, siger præsidenten.

Ifølge det amerikanske poweroutage.us står aktuelt 2,6 millioner hustande uden strøm i Florida.

DR’s vejrvært Anders Brandt fortæller, at der mange steder er faldet over 300 millimeter regn det seneste døgn, og der er slået flere nedbørsrekorder for 24 timers nedbør.

Mest regn er der ifølge Anders Brandt faldet i Grove City vest for Fort Myers. Her har man på 24 timer fået 533 millimeter regn – i gennemsnit 22 millimeter i timen i et helt døgn.

– Omkring Ians øjemur har der været et inferno af vinde af orkanstyrke og kraftige tordenbyger. I en diameter på omkring 100 kilometer har det virkelig været voldsomt, og vejrstationer i Fort Myers har her fanget vindstød på 63 meter i sekundet, siger Anders Brandt.

Til sammenligning er det højeste vindstød nogensinde målt i Danmark 53,5 meter i sekundet. Det blev målt under stormen Allan i 2013.

Orkanen har i øjeblikket kurs mod South Carolina, hvor den forventes at ramme kysten i løbet af fredag. Muligvis vil orkanen også ramme  delstaterne Georgia og North Carolina, og der advares om potentielt livstruende oversvømmelser, stormflod og stærk vind.

I første omgang var orkanen Ian ellers blevet nedklassificeret til at være en tropisk storm, men nu har den igen ramt orkanstyrke. Den er en af de stærkeste storme, der nogensinde har ramt det amerikanske fastland.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk