Biden opfordrer Putin til forhandling om løsladelse af Brittney Griner

Foto: Shutterstock.

USA´s præsident Joe Biden opfordrer nu Ruslands præsident Vladimir Putin til at medvirke til en løsning, så den amerikanske basketballspiller Brittney Griner kan blive løsladt fra russisk fangenskab.

 

Brittney Griner blev for få dage siden flyttet til en straffekoloni i Rusland for at afsone sin dom, men hendes egne advokater ved endnu ikke, hvor hun er.

Biden vil have den russiske præsident, Vladimir Putin, til at indlede forhandlinger om en fangeudveksling. Det siger han ifølge Reuters efter det amerikanske midtvejsvalg.

– Mit håb er, nu hvor valget er forbi, at hr. Putin vil kunne diskutere med os og være villig til at tale mere seriøst om en fangeudveksling, siger Biden.

– Min hensigt er at få hende hjem, tilføjer han.

Bidens regering og Det Hvide Hus har gentagne gange kritiseret behandlingen af Brittney Griner i det russiske retssystem.

Brittney Griner, der er dobbelt OL-guldvinder, blev anholdt i en lufthavn i Moskva i februar og sigtet for at være i besiddelse af cannabisolie.

I august blev hun idømt ni års fængsel ved en russisk domstol. Dommen er siden blevet fastholdt af en anden instans i en appelsag. Hun mangler fortsat at afsone omkring otte års fængsel.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk