Biden advarer Rusland mod at bruge atomvåben mod Ukraine

Foto: Shutterstock.

Den amerikanske præsidents kommentarer kom, efter at Moskva mandag hævdede, at Ukraine planlægger at bruge en radioaktiv bombe indeholdende radioaktivt materiale mod Rusland.

 

USA’s præsident Joe Biden sagde tirsdag, at Rusland ville begå en “utrolig alvorlig fejl”, hvis man bruger taktiske atomvåben mod Ukraine, rapporterede CNN.

Bidens kommentarer kom, efter at Moskvas forsvarsminister mandag hævdede, at Ukraine planlægger at bruge en radioaktiv “beskidt bombe”, et sprængstof med radioaktivt snøre, mod Rusland. Rusland har dog ikke fremlagt beviser til støtte for sine påstande.

Ukraines præsident Volodymyr Zelensky afviste sådanne anmodninger fra Rusland. “Når den russiske forsvarsminister organiserer en karrusel for at fortælle historien om den såkaldte ‘beskidte’ atombombe til udenrigsministeren, forstår alle alt udmærket,” skrev Zelensky på Facebook. “Hvor Rusland bragte død og ydmygelse, vil vi bringe det normale liv tilbage.”

Den ukrainske præsident sagde også, at Rusland forbereder sig på at hæve sin indsats i krigen, og at det skal forhindres.

I mellemtiden sagde USA, at det overvågede situationen for mulige forberedelser til at bruge Dirty Bomb i Ukraine, rapporteredes det til CNN.

“Hvis en aktør ønsker at udføre et beskidt bombeangreb, er meget af vores detektionsevne bestemt af mange faktorer, såsom tidspunktet, gerningsmanden forbereder sig og den involverede kommunikation. Størrelse og placering,” sagde National Security Council.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk