Bestseller-milliardær opkøber ejendomme langs Skjern Å

Foto: Shutterstock.

Den danske milliardær Anders Holch Poulsen, der blandt andet ejer tøjkoncernen Bestseller, har gennem Aktieselskabet af 10.8.2021 opkøbt en række ejendomme med jord ned til Skjern Å.

 

 

Gennem disse opkøb opnår Anders Holch Poulsen rådighedsret over noget af det mest attraktive fiskevand  i Skjern Å. Åen er verdenskendt for sit laksefiskeri

Ifølge TV MIDTVEST er opkøbene koncentreret omkring Skarrild og Sdr. Felding. TV-stationen har via tinglysningen fået kendskab til tre ejendomme, der er blevet solgt for godt 28 millioner kroner.

Holch Povlsens  erhvervelse af de attraktive ejendomme, betyder, at Sdr. Felding Lystfiskerforening mister en del af sit fiskevand. Foreningens formand, Henrik Jensen, siger til Skjern Å Sammenslutningens hjemmeside, at han anerkender, at det er vilkårene, når der bliver handlet jord , og at han er afklaret med situationen.

Formanden for Skjern Å Sammenslutningen, Jan Møller Jensen, siger til TV MIDTVEST, at han er ked af, at foreningen i Sdr. Felding mister fiskevand.

– Det er ærgerligt, men sådan er det. Man kan jo købe sig til jord og vand, det er vilkårene, siger Jan Møller Jensen og understreger, at sammenslutningen undervejs har haft en god dialog med Holch Povlsen.

TV MIDTVEST har indtil nu forgæves forsøgt at få en kommentar fra Anders Holch Povlsen.

Hans talsmand, Lars Pedersen, siger til Skjern Å Sammenslutningens hjemmeside at formålet med opkøbene er at sikre “et interessant og sammenhængende naturområde langs åen”.

Milliardærens intension er ifølge hjemmesiden ikke at købe større dele af å-systemet og dermed hindre lystfiskeriet.

Holch Povlsen er efter sigende også interesseret i at indgå et samarbejde med Skjern Å Sammenslutningen. Han har allerede købt 20.000 laks, som skal sættes ud i åen senere i år.

Herudover er der planer om, at han kan bidrage til arbejdet med at etablere gydebanker.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk