Bekræfter omfattende skade på rørledninger i Østersøen

Foto: Shutterstock.

Danske embedsmænd bekræfter, at der er sket “omfattende skader” på Nord Stream 1- og 2-gasrørledningerne i Østersøen ud for Danmark, og at årsagen til skaden var “kraftige eksplosioner”.

 

I en meddelelse oplyser Københavns Politi, at det har foretaget en række foreløbige undersøgelser af, hvad det kalder “gerningsstederne”, med bistand fra Danmarks forsvar og i samarbejde med blandt andet den danske sikkerheds- og efterretningstjeneste.

»Det er meget alvorligt, og det er på ingen måde en tilfældighed. Det virker ikke bare planlagt, men meget godt planlagt, siger forsvarsminister Morten Bødskov til TV2.

Efterretningstjenesten og politiet har besluttet at nedsætte en fælles efterforskningsgruppe, som skal varetage den videre efterforskning af hændelserne, sagde politiet og tilføjede, at det “ikke var muligt at sige, hvornår efterforskningen kan forventes afsluttet.”

De fire lækager fandt sted i internationalt farvand, men inden for den eksklusive økonomiske zone Danmark og Sverige. Den beskadigede Nord Stream-rørledning frigav store mængder metan, en potent drivhusgas, til atmosfæren i flere dage.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk