Batman-filmen, der splittede fans, bliver et overraskende hit på Netflix

Batman-filmen, der splittede fans, bliver et overraskende hit på Netflix. Foto: Shutterstock.

Matt Reeves’ The Batman startede tidligere på året en ny æra af Dark Knight-fortællinger, hvor en broderlig Robert Pattinson straffer kriminelle nat efter nat, mens han fuldstændig afslører den milliardær playboy-persona, der længe har defineret Bruce Wayne i popkulturen. 

 

Det er helt sikkert en anderledes løsning, end et almindeligt publikum er vant til at se i biograferne. Men dette års film markerer begyndelsen på blot den seneste æra af Batman-film for Warner Bros.

Før The Batman var der Zack Snyders DCEU-optagelse på Caped Crusader. I Batman v Superman: Dawn of Justice mærkede og dræbte Ben Afflecks Bat forbrydere uden tøven, selvom han blødte lidt op for Justice League . Hvem ved, hvad Affleck vil gøre i sin sidste udflugt i The Flash (selvom set billeder giver os et fingerpeg).

Men selv før WB satte ud på sin søgen efter filmisk univers herlighed i lighed med Marvel Studios, var der Christopher Nolans Dark Knight – trilogi af film. Startende med Batman Begins fra 2005 satte instruktøren sig for at omdefinere, hvad publikum vidste om Batman på det store lærred efter de mere fjollede Joel Schumacher-film, hvilket gav karakteren en seriøs oprindelseshistorie, stærkt inspireret af DC-tegneserier, samt en mere funderet følelse.

Nolan lænede sig endnu mere op af realisme for at udforske moralen bag Batmans mission i The Dark Knight fra 2008 , som den dag i dag stort set betragtes som en af ​​de fineste superheltefilm, der nogensinde er lavet.

Så er der The Dark Knight Rises , Nolans forsøg på et dickensiansk superhelte-epos inspireret af den franske revolution og Amerikas krig mod terror. Instruktøren lagde også sammen tre af de største og mest komplekse tegneseriehistorier, der nogensinde er blevet fortalt – The Dark Knight Returns , Knightfall og No Man’s Land – til hans Batman-trilogi nærmere.

Resultatet på 165 minutter, hvor Bruces ryg er knust og trækker ham ud af handlingen i en stor del af filmen, mens de almindelige borgere i Gotham er overladt til sig selv, efter at Banes terrorgruppe fanger hver eneste politimand i byen. i kloakken, viste sig at være noget splittende i 2012.

Gode anmeldelser

Selvom de fleste kritikere gav filmen høje karakterer, og filmen har en score på 87 procent på Rotten Tomatoes , er der stadig de fans, der hævder, at The Dark Knight Rises afslutter Nolans trilogi på en sur tone. Kritikpunkter inkluderer Nolans beslutning om (måske) at dræbe Bruce i slutningen,

Bane og Talias “nonsensiske” plan om at overtage byen, og hvad nogle fans føler er mangel på et centralt tema eller et klart plot. Mange tankestykker er blevet skrevet i årene siden filmens udgivelse , hvor man satte spørgsmålstegn ved, hvad The Dark Knight Rises overhovedet handler om .

Selvom jeg stadig synes, at The Dark Knight Rises er et overbevisende farvel til Christian Bales Bruce Wayne, kan det bestemt hævdes, at Nolan jagtede én for mange plottråde i sit sidste udspil, og at filmens forsøg på at kommentere klasseulighed i bedste fald er overfladisk. Men set som en helhed står The Dark Knight Rises ret godt op imod de fleste andre film i sin genre, og der har bestemt været langt værre Batman-film end denne.

Uanset den diskurs, der stadig omgiver denne film, er det klart, at publikum er åbne for at give The Dark Knight Rises endnu en chance for at streame. I denne uge har filmen fundet vej til Netflixs top 10 film i USA. Den er i øjeblikket nummer tre på listen og stiger. The Dark Knight Rises faldt på streamingtjenesten den 1. juli, lige i tide til filmens 10 års jubilæum den 20. juli.

Hvad synes du om det sidste kapitel af The Dark Knight Trilogy? Fortæl os det i kommentarerne

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk