Australsk mand dræbt af vild kænguru

Foto: Shutterstock.

Dyret blev skudt af politiet, efter at det forhindrede ambulancefolk i at nå frem til offeret.

 

En mand, der havde en vild kænguru som kæledyr i Perth, Australien, er død efter at være blevet angrebet af dyret i det sydvestlige Australien, oplyser politiet tirsdag.

Det var angiveligt det første dødelige kænguruangreb i Australien siden 1936.

En 77-årig mand blev fundet “alvorligt såret” af sine slægtninge i søndags i Redmond-boligområdet, 250 miles sydøst for Australiens hovedstad Perth. Politiet sagde, at han mentes at være blevet angrebet af en kænguru tidligere på dagen, og at kænguruen forhindrede beredskabspersonale i at nå frem til den sårede mand, så politiet var nødt til at skyde og dræbe den.

“Kænguruer udgjorde en konstant trussel mod førstehjælpere,” hedder det i erklæringen.

Politiet er ved at udarbejde en rapport til retsmedicineren for at fastslå den officielle dødsårsag.

Havde vild kænguru som kæledyr

Politiet mener, at offeret havde den vilde kænguru som kæledyr. Der er juridiske restriktioner for at holde indfødte dyr som kæledyr i Australien. Men politiets pressetjeneste sagde tirsdag, at den ikke havde nogen oplysninger om, hvorvidt ofrene havde tilladelse hertil.

En indfødt i Perth Tanya Irwin, en makropod-passer for Animal Rescue Services, sagde, at myndighederne sjældent giver tilladelse til at holde kænguruer i det vestlige Australien.

“Det ligner voksne hanner. De bliver ret aggressive og klarer sig ikke godt i fangenskab,” sagde Irwin. “Jeg ved ikke, hvad omstændighederne var. Han havde smerter, fordi han blev holdt fanget, og desværre … de er vilde dyr, ikke søde dyr,” tilføjede Irwin.

Irwin siger, at målsætningen altid er at rehabiliterer indfødte dyr, især kænguruer, med det formål at slippe dem tilbage i naturen.

Hun sagde: “Det skal du have en særlig tilladelse til. Medmindre det er et vildtcenter med uddannede folk, der ved, hvad de laver.”

I 1936 døde den 38-årige William Cruickshank på et hospital i Hillston, Wales, New South på Australiens østkyst, måneder efter at være blevet angrebet af en kænguru.

Cruikshank fik alvorlige hovedskader, herunder en brækket kæbe, mens han ifølge Sydney Morning Herald forsøgte at redde to hunde fra en stor kænguru.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk