Arabiske Golfstater beder Netflix fjerne indhold, der ‘strider mod værdier’

Foto: Shutterstock.

Dubai: Arabiske Golfstater har bedt Netflix om at fjerne “stødende indhold” på streamingtjenesten, der tilsyneladende er rettet mod programmer, der viser folk, der er homoseksuelle og lesbiske.

 

En fælles erklæring udstedt på vegne af en komité i Golfens Samarbejdsråd fremsatte anmodningen og sagde, at de uspecificerede programmer “strider mod islamiske og samfundsmæssige værdier og principper.”

Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater offentliggjorde også erklæringen via deres respektive regeringer. De udgør sammen med Bahrain, Kuwait, Oman og Qatar det seks nationers råd.

Selvom erklæringen ikke blev uddybet, sendte Saudi stats-TV også en video af et interview med en kvinde identificeret som “adfærdskonsulent”, der beskrev Netflix som værende en “officiel sponsor for homoseksualitet.”

Den udsendte samtidig optagelser af en tegneserie, Jurassic World: Camp Cretaceous, hvor to kvinder kyssede, selvom optagelserne var sløret.

Saudiarabisk stats-TV sendte også et segment, der antydede, at Netflix kunne blive forbudt i kongeriget, fordi programmerne nåede børn.

Netflix, der er baseret i Los Gatos, Californien, reagerede ikke på en anmodning om kommentar.

Bevægelsen tyder på, at lande i den islamiske verden vil udgive Disneys seneste animationsfilm, Lightyear, hvor to lesbiske karakterer kysser.

Det fandt sted, efter at visningen blev midlertidigt forbudt i juni. Virksomhedens Disney+-streamingtjeneste sagde derefter i Den Arabiske Golf, at “det tilgængelige indhold skal overholde lokale lovkrav.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk