Antallet af coronasmittede i Danmark faldet drastisk

Foto: Shutterstock.

Danmark har oplevet et markant fald i antallet af coronasmittede. Det viser tal fra den ugentlige tendensrapport fra Statens Serum Institut (SSI).

 

Rapporten, der omhandler smittetal fra sidste uge, viser, at antallet af nye coronatilfælde var 27 % lavere end ugen forinden. Faldet sker på trods af, at man har foretaget fire procent flere test.

– Jeg tror, det skyldes, at vi har haft det her ekstremt varme vejr, der gør, at vi simpelthen har opholdt os mere udenfor, og at virus har haft dårligere betingelser for smitte, siger faglig direktør i SSI Tyra Grove Krause til Ritzau.

Antallet af smittetilfælde i sidste uge svarer til 150 smittede per 100.000 indbyggere.

Også positivprocenten, der beskriver andelen af positive coronatest, er faldende. Procenten var i sidste uge 19 %, mens den ugen forud lå på 27 %.

Den faldende positivprocent kan konstateres på tværs af alle aldersgrupper. Højest er positivprocenten blandt de 5-15-årige og de 60-69-årige, nemlig 21 %. Den næsthøjeste positivprocent på 20 finder man blandt de 16-19-årige.

Kan forvente stigning i efteråret

Søren Riis Paludan, professor i virologi ved Aarhus Universitet, mener dog, at man ikke skal lægge alt for meget i tallene

– Man skal i hvert fald ikke ændre planer i relation til vacciner til vinter. Det skal man holde fast i, fordi det er om vinteren, at man ser det klart største smittetryk.

– Et lavt smittetryk ved overgangen fra august til september skal ikke få en til at tro, at man så er sikker på, at der ikke kommer smitte, når efteråret bliver til vinter, siger han til Ritzau.

Det er Søren Riis Paludans vurdering, at Danmark er godt forberedt på vinteren, idet vi har et godt beredskab og en god vaccinteplan.

SSI-direktør Tyra Grove Krause vurderer, at Danmark vil opleve stigende smittetal i løbet af efteråret, fordi flere vil opholde sig indendørs.

– Vi ved, at den beskyttelse, vi har efter både vacciner og smitte, vil aftage. Så vi vil helt sikkert se en stigning i smitten igen siger hun til Ritzau.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk