Alec Baldwin indgår forlig med familie til skuddræbt kvinde

Foto: Shutterstock.

Den amerikanske skuespiller Alec Baldwin har indgået et forlig med familien til en kvinde, som han skød og dræbte med en pistol under en filmoptagelse.


Det skriver han på Instagram.

– Vi er glade for at kunne meddele, at der i dag er indgået et forlig i den civile retssag, siger Baldwin med henvisning til det retlige efterspil efter skuddrabet på den 42-årige filmfotograf Halyna Hutchins sidste år.

Hun blev dræbt af skud under optagelserne til westernfilmen “Rust”. Pistolen var en rekvisit, men viste sig at indeholde rigtig ammunition.

– Under hele denne vanskelige sag har vi hele tiden haft fokus på at gøre det bedste for Halynas søn, skriver Baldwin videre på Instagram.

Baldwin var producer og hovedrolleindehaver i filmen. Han havde fået at vide, at revolveren var sikker, og han har tidligere sagt, at han ikke trykkede på aftrækkeren.

Folkene bag filmen meddelte onsdag, at optagelserne til filmen nu vil blive genoptaget, og at Hutchins mand bliver producer på filmen.

– Jeg er ikke interesseret i at fremsætte beskyldninger eller i at placere nogen skyld (på Baldwin eller producenterne). Vi mener alle, at Halynas død var en frygtelig ulykke, hedder det i en erklæring fra Matthew Hutchins.

Han oplyser desuden at alle de oprindelige skuespillere, der havde større roller, vil vende tilbage til filmoptagelserne.

Instruktøren af “Rust”, Joel Souza, som blev såret ved skyderiet, siger, at holdet vil arbejde på at ære mindet om Halyna og skabe en film, som ville have gjort hende stolt.

Sagsanlægget fra familien var et af en række civile sager, som er blevet rejst efter skuddrabet under filmoptagelserne, der sendte en chokbølge gennem Hollywood.

Efterfølgende er der fremsat krav om, at der skal nedlægges forbud mod skydevåben, som kan skyde med skarpt, ved filmoptagelser.

Politiets efterforskere har ikke rejst anklager mod nogen efter tragedien, men de har heller ikke udelukket, at det eventelt  måtte komme – måske også mod Baldwin.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk