Afghanske flygtninge i Storbritannien tvunget til privat indkvartering

Foto: Shutterstock.

Indenrigsministeriet skroter hotelophold, men menneskerettighedsgrupper advarer om hjemløshed.

 

Efter at Taleban overtog Afghanistan for et år siden, er afghanske flygtninge, der søger asyl i Storbritannien, blevet bedt om at søge privat indkvartering, efterhånden som statsfinansierede krisecentre ordninger slutter.

I et brev til afghanske flygtninge advarede indenrigsministeriet om, at ikke alle råd accepterer ansøgninger om den offentlige boligliste og opfordrede dem til at bruge private ejendomswebsteder.

“At bruge hoteller til at huse nytilkomne fra Afghanistan er en midlertidig løsning, og vi arbejder sammen med over 350 lokale myndigheder for at flytte afghanske familier ud af hoteller permanent,” sagde ministeriet i en erklæring. Vi vil flytte dem til bedre boliger så hurtigt som muligt,” sagde han.

“For at støtte genbosættelsen af ​​afghanske familier vil lokale myndigheder modtage £20.520 (176 tusind danske kroner) per person over tre år. Disse midler vil blive brugt til at betale for leje af boliger, herunder depositum, husleje og møbler.

Menneskerettighedsgrupper bekymret

Men menneskerettighedsgrupper og velgørende organisationer har udtrykt bekymring over manglen på finansiering, rådgivning og støtte til flygtninge, og mange familier frygter at miste deres hjem.

Mange afghanske familier og enkeltpersoner har kun været i Storbritannien i et år, så det vil være svært at finde bolig. Med sprogbarrieren, der forhindrer dem i at forhandle lejekontrakter og manglen på nødvendigt papirarbejde, frygter mange, at disse familier vil falde ud af systemet.

“Afghanske familier kunne et år efter deres ankomst ikke forestille sig at blive indkvarteret i utilstrækkelige boliger uden plads, privatliv eller stabilitet. Disse familier er også i alvorlig risiko for at blive hjemløse, hvis de ikke får en tilstrækkelig bolig i henhold til indenrigsministeriets nuværende plan,” siger Eva Eva, direktør for Gender Action for Peace and Security.

»Regeringen har brugt et år på at ordne tingene, men i stedet er tingene blevet værre. De ville være flyttet ind. Vi ved endnu ikke, hvilken form for bolig, der bliver stillet til rådighed for familien,” tilføjede hun..

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk