Advarsel til Babara Bertelsen efter rolle i minksagen

Foto: Shutterstock.

Ghislaine Maxwell der afsoner en dom på 20 års fængsel i Florida for deltagelse i misbrug af mindreårige piger, er blevet sagsøgt  af advokatfirmaet Haddon Morgan and Foreman.

 

Advarslen til Babara Bertelsen er blevet tildelt af statsminister Mette Frederiksen på baggrund af en indstilling fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Det fremgår af pressemeddelelsen, at der ud over advarslen ikke vil være yderligere ansættelsesretslige konsekvenser for Babara Bertelsen. Advarslen er den mildest mulige sanktion, og departementschefen vil derfor kunne fortsætte i sin stilling.
Barbara Bertelsen siger i en skriftlig kommentar, at hun har accepteret sin advarsel og taget den til efterretning.

Rigspolitichef fritages for tjeneste

Samtidig med advarslen til Babara Bertelsen er to topembedsmænd blevet fritaget fra tjeneste med dags varsel. Miljøministeriet oplyser, at det gælder departementschef Henrik Studsgaard og at man har indledt et tjenstligt forhør af ham. Rigspolitichef Thorkild Fogde lider samme skæbne, idet Justitsministeriet i en pressemeddelelse meddeler at man har indledt tjenstligt forhør, og at han er fritaget for tjeneste med dags varsel

I samme pressemeddelelse oplyses det, at Justitsministeriets departementschef Johan Legarth har fået en irettesættelse. Medarbejder- og Kompetencestyrelsen betegner denne irettesættelse som “lidt mere alvorlig” end den advarsel, Babara Bertelsen har fået, men irettesættelsen vil dog ikke have yderlige ansættelsesretlige konsekvenser for Johan Legarth, lyder det fra Justitsministeriet.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk