Adnan Syed løsladt efter 22 år i fængsel – podcast stillede tvivl om beviserne

Foto: Shutterstock.

Den 40-årige amerikaner, Adnan Syed, er mandag blevet løsladt efter at have siddet mere end 20 år i fængsel for mordet på sin ekskæreste, den kun 18-årige Hae Min Lee

 

Løsladelsen kommer, efter at den verdenskendte postcast “Serial” dykkede ned i sagen og havde skabt alvorlig tvivl om bevisførelsen i mordsagen. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Hae Min Lee forsvandt sporløst i 1999. Hendes lig blev senere fundet i en park i hjembyen, Baltimore, USA.Den dengang 17-årige Adnan Syed var klassekammerat og ekskæreste til Hae Min Lee. Han blev året efter idømt fængsel på livstid for kidnapning og mord ved kvælning.

“Serial fandt flere fejl ved bevisførelsen og var således medvirkende til, at Adnan Syeds sag blev genoptaget. Podcasten fremhævede, at der ikke var nogen form for fysiske beviser på, at Adnan Syed skulle have været gerningsmand til forbrydelsen.

Den unge mand blev alene dømt på baggrund af vidneudsagn fra en mand, der påstod, at han havde hjulpet Syed med at begrave Hae Min Lees lig i parken i Baltimore.

Ifølge anklagerne pegede teleoplysninger på, at Syed havde opholdt sig i det pågældende område på tidspunktet for drabet.

“Serial” fandt imidlertid frem til en fax, der satte spørgsmålstegn ved, om det overhovedet var fysisk muligt for Syed at have været på stedet på mordtidspunktet.

Teleoplysninger viste nemlig også, at Syed 27 minutter efter drabet havde foretaget et opkald fra Washington D.C. der ligger mere end 64 kilometer fra mordstedet.Dommerens beslutning om at løslade Adnan Syed kommer efter mere end et års efterforskning af sagen på baggrund af de nye oplysninger i podcasten.

Afgørelsen udløste bifald i retten

Dommer Melissa M. Phinns bekendtgørelse af beslutningen om løsladelsen udløste bifald fra flere af de fremmødte i retslokalet, skriver avisen The Washington Post.

Adnan Syed er nu på fri fod, men vil stadig blive holdt i husarrest, mens sagen efterforskes yderligere.Anklagemyndigheden har en måned til at beslutte, om de helt vil droppe sigtelserne mod Adnan Syed, eller om de vil forsøge at rejse en ny retssag.

Anklagerne har nu en måned til at finde ud af, om sigtelserne mod Adnan Syed skal droppes helt, eller om de vil forsøge at få ham for retten igen.

Både Sarah Koenig, der står bag “Serial”, og Han Min Lees efterladte var til stede i retslokalet, da afgørelsen blev bekendtgjort.

Hae Min Lees bror, Young Lee, siger til The Washington Post, at han føler sig forrådt.- Den er rigtig svær at sluge, især for min mor. Det er hårdt at vide, der måske går nogen rundt, som har slået min søster ihjel og aldrig er blevet straffet for det, udtaler broren til avisen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk