80-årig anholdt for våbenbesiddelse nær den amerikanske Kongres

Foto: Shutterstock.

En 80-årig mand fra den amerikanske delstat Georgia er blevet anholdt, efter at politiet fandt adskillige våben i hans bil, som holdt ulovligt parkeret ved den amerikanske Kongres i Washington D.C.

 

Det er ulovligt at være i besiddelse af våben i nærheden af regeringsbygningerne, og den 80-årige blev omgående arresteret.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Betjentene henvendte sig til føreren af bilen klokken 15.45 lokal tid. Inde i bilen fandt de to håndvåben, et haglgevær og en shotgun.

Føreren samt yderligere en mand og en kvinde blev tilbageholdt, mens bilen blev gennemsøgt. Kun den 80-årige blev anholdt og sigtet for våbenbesiddelse.

Forklaringen fra de tre personer var, at de var kørt til Washington for at aflevere dokumenter til USA’s højesteret, der er beliggende i samme område som kongresbygningen

Politiet oplyser i pressemeddelelsen, at det  flere gange om året sker,at politiet må anholde personer for våbenbesiddelse nær Kongressen.

Myndighederne er ekstra opmærksomme på uregelmæssigheder, eftersom det var Kongressen i Washington D.C., tusinder af vrede Trump-tilhængere stormede 6. januar sidste år.

Her blev betjente angrebet fysisk, skudt med strømpistoler, oversprøjtet med giftige kemikalier og banket med deres egne knipler. Op mod 150 betjente blev såret.

I forbindelse med stormløbet har USA’s justitsministerium sigtet flere end 550 personer.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk