50.000 mennesker evakueret omkring Australiens største by

Hundredvis af hjem er blevet oversvømmet i og omkring Australiens største by. Foto: Shutterstock.

50.000 mennesker i og omkring Sydney fik evakueringsordrer og advarsel om at forberede sig på at forlade deres hjem.

 

Hundredvis af hjem er blevet oversvømmet i og omkring Australiens største by i en nødsituation, der forårsagede problemer for 50.000 mennesker, sagde embedsmænd tirsdag.

Nødberedskabshold foretog 100 redninger natten over af mennesker, der var fanget i biler på oversvømmede veje eller i oversvømmede hjem i Sydney-området, sagde statsberedskabschef Ashley Sullivan.

Dage med voldsom regn har fået dæmninger til at flyde over og vandveje til at bryde deres bredder, hvilket har bragt en fjerde oversvømmelsesnødsituation på 16 måneder til dele af byen med 5 millioner mennesker.

Evakueringsordrer og advarsler om at forberede sig på at forlade deres hjem blev givet til 50.000 mennesker,  mod 32.000 mandag, sagde New South Wales’ premierminister Dominic Perrottet.

“Denne begivenhed er langt fra slut. Vær venligst ikke overmodig, uanset hvor du er. Vær venligst forsigtig, når du kører på vores veje. Der er stadig betydelig risiko for lynoversvømmelser i vores stat,” sagde Perrottet.

New South Wales delstatsregering erklærede en katastrofe på tværs af 23 lokale regeringsområder natten over, hvilket aktiverede den føderale regerings økonomiske bistand til oversvømmelsesofre.

Beredskabsminister Steph Cooke krediterede redningsmandskabs dygtighed og engagement for at forhindre dødsfald eller alvorlige kvæstelser inden den fjerde dag af oversvømmelsen.

Dele af det sydlige Sydney var blevet ramt af næsten 8 tommer regn på 24 timer, mere end 17 % af byens årlige gennemsnit, sagde meteorolog Jonathan How fra Bureau of Meteorology.

Advarsler om voldsomt vejr om kraftig regn forblev på plads over hele Sydneys østlige forstæder tirsdag. Advarslerne strakte sig også nord for Sydney langs kysten og ind i Hunter Valley.

Den værste oversvømmelse var langs Hawkesbury-Nepean-flodsystemet langs Sydneys nordlige og vestlige udkant.

“Den gode nyhed er, at i morgen eftermiddag ser det ud til at være stort set tørt, men vi minder selvfølgelig folk om, at dette oversvømmelsesvand vil forblive meget højt, efter at regnen er stoppet,” sagde How.

“Der var masser af nedbør natten over, og det er mulligt at se nogle floder toppe for anden gang. Så du er nødt til at vente mange dage, hvis ikke en uge, for at se dette oversvømmelsesvand begynde at trække sig tilbage,” tilføjede How.

Det vilde vejr og det bjergrige hav langs New South Wales kyst forpurrede planerne om at bugsere et ramt fragtskib med 21 besætningsmedlemmer til sikkerhed på åbent hav.

Skibet mistede strømmen efter at have forladt havnen i Wollongong, syd for Sydney, mandag morgen og risikerede at synke på grund af 26 fods dønninger og vinde, der blæser med 34 mph mod klipper.

Et forsøg på at slæbe skibet med slæbebåde ud i åbent hav endte, da en slæbeline knækkede  sent mandag, sagde havnemyndighedens administrerende direktør Philip Holliday.

Skibet holdt tirsdag sin position længere fra kysten, end det havde været mandag med to ankre og hjælp fra to slæbebåde. Den oprindelige plan havde været, at skibets besætning skulle reparere deres motor til søs. Den nye plan var at bugsere skibet til Sydney, når vejr- og havforholdene faldt til ro allerede onsdag, sagde Holliday.

“Vi er i en bedre position, end vi var i går,” sagde Holliday. “Vi er i relativ sikkerhed.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk