37-årig serber fængslet for væbnet røveri efter 11 år på flugt

Foto: Shutterstock.

En 37-årig serber, der mistænkes for at have deltaget i et væbnet røveri mod en guldsmedeforretning på Nørrebrogade i København for snart 11 år siden, er blevet anholdt i Kroatien og er nu udleveret til retsforfølgelse i Danmark.

 
Det skriver Ritzau.

Manden var angiveligt en af fire maskerede og bevæbnede mænd, der udførte røveriet.

To af de fire røvere blev pågrebet under flugten, og de fik begge deres dom i sommeren 2012. Men de to øvrige stak af, og den 37-årige menes at være den ene af disse to personer.

Manden blev anholdt den 16 september på baggrund af en international efterlysning.  Politiet havde i forbindelse med røveriet fundet blodspor i flugtbilen, og på baggrund heraf blev der udarbejdet en DNA-profil af den formodede gerningsmand.

Denne profil matchede den 37-årige, der i øvrigt er bror til den ene af de to mænd, der allerede har modtaget dom i sagen.

Ved et retsmøde den 19. september i Københavns Byret blev den 37-årige varetægtsfængslet in absentia, da han på det tidspunkt var i varetægt hos det kroatiske politi. Det danske politi begærede ham udleveret, og det er det, der nu er sket.

Den 37-årige blev fredag fremstillet i grundlovsforhør. Her blev han varetægtsfængslet i foreløbig 26 dage, med den begrundelse, at der er risiko for, at han vil flygte og forlade landet samt forstyrre politiets efterforskning, hvis han er på fri fod.

Røveriet fandt sted i november 2011, hvor gerningsmændende lidt over middagstid trængte ind i guldsmedebutikken. Gruppen var bevæbnet med en gaspistol, en hardballpistol og en økse.

Røverne truede sig til diverse smykker til sen samlet værdi af 1,3 millioner kroner.

Den formodede gerningsmand er tavs

Ekspedienten i forretningen blev udsat for vold og fik brækket både næsen og lillefingeren på højre hånd. En anden mand blev truet med en hardballpistol, inden røverne flygtede fra stedet i en Mercedes-Benz.

Bilen, som var stjålet, blev senere fundet i Ægirsgade ikke langt fra gerningsstedet. På flugtbilens højre fordør blev der fundet et blodspor, som pegede i retning ad den 37-årige serber.

Ved fredagens retsmøde ønskede den 37-årige serber ikke at tage stilling til sigtelsen. Han nægtede desuden at svare på anklagerens spørgsmål.

Den fjerde gerningsmand, som også slap væk dengang, er aldrig blevet identificeret.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk