31-årig kriminel dræbt af skud i svensk shoppingcenter

Emporia Shoppingcenter, Malmø. Foto: Shutterstock.

Svensk politi har anholdt en person, som er mistænkt for at være gerningsmand til en skudepisode i det store shoppingcenter Emporia i Malmø. Ifølge Ritzau er der tale om en 15-årig dreng. En 31-årig mand er afgået ved døden, mens en kvinde er indlagt med kvæstelser.

 

Svensk politi rykkede fredag eftermiddag ud til gerningsstedet efter at have fået meldinger om skyderi.

Fredag aften omkring kl. 21.00 udsendte politiet en pressemeddelelse:

– Den anholdte er en teenagedreng. En mand og en kvinde blev såret ved skyderiet. Manden er død af sine kvæstelser, og de pårørende er underrettet. Kvinden bliver behandlet på hospitalet, skriver politiet i pressemeddelsen hvor man desuden oplyser, at sagen efterforskes som et drab.

Flere svenske medier mener at vide, at den 31-årige afdøde mand havde forbindelser til det kriminelle miljø. Helsingborgs Dagblad (HD), Expressen og Sydsvenskan citerer unavngivne kilder for oplysningen, som endnu ikke er bekræftet af svensk politi.

– Den skudte er en 31-årig mand med tilknytning til en kriminel motorcykelbande, hvor han ifølge Expressens oplysninger har en ledende stilling, skriver Expressen.

– Han er flere gange blevet dømt for forbrydelser. Det handler blandt andet om narkotikaforbrydelser og overfald.

Ifølge den svenske TV-station TV4 Nyheterna sagde folk i centeret, at de havde hørt omkring 20 skud, og at folk flygtede i panik.

Meldingen om skudepisoden indløb hos politiet klokken 17.07. En time efter blev togtrafikken i området omkring indkøbscenteret stoppet.

Afholder pressemøde lørdag formiddag

Politiet i Malmø oplyser på dets hjemmeside, at der lørdag klokken 10.15. bliver holdt et pressemøde om hændelserne

Pressemødet kommer til at foregå i det centrale Malmø, og repræsentanter fra politiet og Malmø Kommune, vil være til stede.

Emporia er et af Skandinaviens største shoppingcentre. Ifølge centerets egen hjemmeside har det 168 butikker og restauranter.

Episoden i Sverige kommer få uger efter, at en mand i det danske shoppingcenter Field´s i København den 3. juli dræbte tre personer med skydevåben. Yderligere syv personer blev ved den lejlighed ramt af skud.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk