1,8 tons kokain beslaglagt – fem anholdt i Lagos

Foto: Shutterstock.

Nigerias anti-narkotikaorganisation beslaglagde et parti på 1,8 tons kokain til en værdi af 278 millioner dollars (2 mia. danske kroner) på et lager i Lagos i, hvad myndighederne definerede som med al sandsynlighed landets største bust nogensinde.

 

Fem personer – lagerchefen og fire “narkobaroner” er blevet anholdt med henvisning til kokainen, oplyser National Drug Law Enforcement Agency.

Organisationen fortæller desuden, at de mistænkte har været deltagere i et globalt narkosyndikat.

Organisationen oplyste, at narkotikaen er blevet observeret i en afsondret ejendom i Ikorodu-området i Lagos søndag på et tidspunkt, hvor “kartellet søgte at promovere dem til aftagere i Europa, Asien og forskellige andre dele af verden.”

Kokainen er blevet gemt i 10 rejsekufferter og tretten tromler, oplyser organisationen i en udtalelse, der er lagt ud i sammen med fotografier af de mistænkte og stofferne..

Organisationen udtaler, at anholdelserne og beslaglæggelsen har været “et alvorligt slag for narkokartellerne og en kraftig advarsel om, at de alle kan rammes i tilfælde af, at de ikke erkender, at tingene har ændret sig.”

Narkotikabeslaglæggelser er vokset i Vestafrika inden for det sidste år, hvilket indikerer, at smuglere har gjort kontinentet til et knudepunkt for transport af deres ulovlige varer mellem Sydamerika og Europa.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk