Fem ting, du ikke må glemme at medtage i dit testamente

Foto: Shutterstock.

At beslutte sig for at sætte sig ned og lave et testamente er noget af det bedste, du kan gøre for dig selv og dine kære.

Af indlysende årsager er samarbejde med en erfaren advokat, når du udarbejder dit testamente, dit bedste forsvar mod fejl, udeladelser eller forglemmelser. Den største risiko kommer, når du forsøger at lave dit eget “DIY” testamente.

Alligevel er det værd at være forberedt og overveje detaljerne, før du møder en advokat. Så her er de seks vigtigste detaljer i et testamente.

1. Håndhævelse af din ejendom

Dit testamente kan udpege mange personer som begunstigede – eller det kan være nogle få – og faktum er, at testamentet skal have en navngiven bobestyrer. Dette er den person, hvis opgave det er at sikre, at din vilje “sker” eller gør, hvad du vil have den til at gøre.

Det giver også mening at udpege en anden suppleant, hvis den første bobestyrer bliver ude af stand til at udføre opgaven på det angivne tidspunkt. Næsten alle kan være bobestyrer, men det er vigtigt at tænke grundigt over dit valg. Det kan være kompliceret at håndtere den afdøde. Så tal med den person, du overvejer, og sørg for, at I begge er på samme side først.

2. Dine digitale aktiver

Tidligere behøvede testamenter ikke at nævne digitale aktiver af den simple grund, at ingen havde dem. Men i dag foregår så meget af vores liv på telefoner og computere, at for de fleste mennesker bør disse aktiver behandles som fysiske aktiver. Dette spænder fra sentimentale digitale aktiver som fotos eller kontoadgangskoder til cloud storage til værdifulde aktiver som e-wallets. For at få adgang til din enhed eller konto skal du angive detaljer.

3. Specifikke instruktioner til udpegede begunstigede og dig

Det er vigtigt at være så klar som muligt om, hvem der skal arve hvad, og hvordan boet fordeles mellem de begunstigede. Jo klarere instruktionerne er, jo bedre resultater. Tænk på dit testamente som en praktisk køreplan for dine kære at følge. Dette vil hjælpe med at afklare dagene og ugerne efter din død og hjælpe med at undgå familiekonflikter.

Hvis tingene ikke er klare, skal du lade døren stå åben, så revnen kan åbne sig. Pårørende føler, at de ikke har andet valg end at henvende sig til en skifteadvokat og forsøge at få deres følelser tilbage.

4. Resterende gæld/skattemeddelelse

Vores ejendom er ikke det eneste, der skal behandles, efter vi dør. Vi skal også sikre os, at vores nærmeste pårørende er opmærksomme på eventuelle løbende udgifter, gæld eller afventende skattebetalinger. Det er vigtigt at give instruktioner og identificere, hvilken bankkonto der skal bruges. .

Husk også eventuelle instruktioner vedrørende begravelse eller ejendomsbetalinger.

5. Meddelelse om kæledyr

Korrekt planlægning af dit kæledyr er meget vigtigt. At vælge, hvem der skal tage sig af dem, efter du er død og selvfølgelig at koordinere disse planer med din valgte omsorgsperson kan give dig en dyb følelse af sikkerhed. Du kan ikke se, hvad der foregår, eller hvem der foretager sig hvad, når du er væk.

Det vil være svært at tage spørgsmålet op med den person, du har udpeget som mentor. De færreste kan lide at tale om døden, men det er umuligt at overvurdere værdien af ​​at gennemføre disse planer.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk