Lage-røget kylling – en amerikansk klassisk ret, der kræver lang tids forberedelse og giver et godt smagsresultat.

Hvorfor saltlage en kylling?

Lagerøget kylling er en amerikansk klassisk ret, der kræver lang tids engagement med et godt smagsresultat. Du vil blive overrasket over, hvor godt saltlage virkelig virker til at forhindre, at din kylling tørrer ud.

Saltning er processen med at udbløde kyllingen i en saltvandsblanding i et antal timer, så fuglen bevarer fugten under tilberedningsprocessen.

Der er intet værre end et tørt stykke kylling, og saltlage løser dette ældgamle problem, som er kendt for at ske med magert fjerkrækød.

Du ønsker at ryge kyllingen ved en lang og langsom temperatur på 105-125 grader Celcius. Dette vil tillade røgen fra dine træ-chips at give smag til kødet under hele tilberedningen. Du skal forvente, at kyllingen skal røges i gennemsnitligt omkring 4 timer afhængigt af størrelsen og rygertemperaturen.

Du ved, hvornår din røgede kylling er færdig, når den indre brysttemperatur når ca. 75 grader Celcius. Der findes mange opskrifter på røget saltlaget kylling, og her kan du se en af de mere enkle opskrifter.

Lage-røget kylling opskrift

Fordi kylling er sådan et magert kød, har det en tendens til at tørre ud hurtigere end andet fedt kød. At saltede en kylling er en populær metode til at holde din kylling fugtig ved at tvinge vand ind i kyllingens muskel. Mens du salter, kan du også tilføje krydderier til din blanding, der giver smag til kødet. Du kan også tænke på saltlage som en måde at marinere kyllingen på ved at tilføje krydderier til din saltlageopskrift, som trænger ind i fuglen.

Lage-røget kylling tilberedningstid

Den gennemsnitlige tilberedningstid for røget kylling er omkring fire timer, men vil variere afhængigt af fuglens størrelse, temperaturen og typen af ryger du bruger, og hvor ofte du åbner låget. Jo mere du åbner låget på rygeren, jo længere tid vil det tage at færdiggøre tilberedningen.

For at kontrollere, om kyllingen er færdig, skal du bruge et øjeblikkeligt aflæst kødtermometer og stikke det i den dybeste del af kyllingebrystet og kontrollere for en temperatur på ca. 75 grader Celcius. Se vores kødstegningsskema for en komplet liste over forskellige kødtemperaturer.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk