Joe Biden: Covid-pandemien er forbi i USA

Foto: Shutterstock.

Joe Biden har erklæret Covid-pandemien i USA for “overstået”, men indrømmer, at landet stadig har “problemer” med virussen.

 

Biden sagde på CBS’s 60 Minutes , at sundhedsembedsmænd stadig gjorde “meget arbejde” for at kontrollere virussen. Men anerkendte, at amerikanerne havde ændret deres adfærd.

“Jeg indså, at ingen havde maske på,” sagde han. “Alle ser ud til at klare sig ret godt … Jeg tror, ​​tingene ændrer sig.”

USA led det højeste dødstal i verden under pandemien med over 1 million dødsfald og 97,5 millioner infektioner.

Men siden Biden tiltrådte, er pandemiens tal faldet betydeligt, hvor mere end 3.000 amerikanere på et tidspunkt døde på en enkelt dag. Ifølge Johns Hopkins University viser de seneste data, at det gennemsnitlige syv-dages dødstal i landet nu er over 400. Over en million amerikanere døde i løbet af pandemien. Dette er det højeste dødstal fra virussen i verden.

Dr. Anthony Fauci, direktør for National Institute of Allergy and Infectious Diseases, sagde, at det nuværende daglige dødstal er “uacceptabelt højt.”

“Vi er ikke der, hvor vi skal være for at kunne sameksistere med virussen,” sagde han.

Biden har været i isolation i Det Hvide Hus i mere end to uger efter to kampe med virussen, der begyndte i juli. Hans kone Jill fik virussen i august.

Verdenssundhedsorganisationens (WHO) generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus sagde i sidste uge, at pandemien var under kontrol, men opfordrede landene til at forblive på vagt.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk