Hvorfor honning kunne være den søde nøgle til godt helbred

En frisk krukke honning opbevaret derhjemme kan booste dit immunforsvar og forbedre dit helbred. Foto: Shutterstock.

Har du en krukke honning derhjemme? Så er det nok på tide at introducere det i din kost. Der er en række ernæringsmæssige fordele ved rå honning, der kan holde dig i form. Spis den med majs eller dryp den oven på en sundae for at høste de mange fordele.

En frisk krukke honning opbevaret derhjemme kan booste dit immunforsvar og forbedre dit helbred på mange måder – hvis du lader det! Der er nogle fordele forbundet med honning, du bare ikke kan ignorere for at forblive sund og rask som en violin.

1. Farvel til allergier

Honning har anti-inflammatoriske egenskaber, der hjælper med at lindre hoste og reducere allergisymptomer. Faktisk fortsætter nogle medicinske eksperter med at sige, at honning kan være en naturlig vaccine. Det indeholder jo pollen, som immuniserer kroppen mod udefrakommende pollen, der ellers kan udløse allergi. Dette er blandt de bedste medicinske anvendelser af honning, som burde inspirere dig til at drikke den med lunkent vand hver morgen!

2. Hukommelsesbooster

Den søde nektar kommer også med antioxidante egenskaber, der forhindrer cellulær skade inde i hjernen. Undersøgelser har afsløret, at en skefuld malaysisk honning kan hjælpe med at øge kvinders hukommelse efter overgangsalderen. Gad vide, hvad der gør dette muligt? Nå, din hjerne kræver calcium for at hjælpe med tanker og beslutningstagning, og honning hjælper din krop med at absorbere calcium! Endnu bedre, honning lader også kvinder sige farvel til at udvikle demens i en ældre alder.

3. Healeren

Et naturligt antibiotikum, honning kan bruges til at behandle forbrændinger og sår ved at desinficere dem. Alt du skal gøre er at tilføje lidt honning til den berørte kropsdel. Honningens helbredende egenskaber dulmer dit sår. Nu ved du, hvad du skal vende dig til, når dit barn skraber sit knæ efter at have spillet!

4. Dandruff booster

Lider du af tør hovedbund? Honning virker mod skæl, reducerer kløen og hjælper med at stoppe hårtab. Påfør blot honning med lidt varmt vand i hovedbunden og lad det virke i tre timer. Hvis du har problemer med håret, kan lidt honning gå langt i at genoprette dine lækre lokker.

5. Energiløfter

Honning er også en naturlig energibooster. Fruktose og glukose, der udgør en del af honning, kommer direkte ind i blodbanen og giver dig et energiløft. En lille spiseskefuld honning givet til børn om morgenen kan hjælpe dem med at tackle dagen godt. Din mand kan også tage en teskefuld efter sin træning.

Nu hvor du kender vidunderfødevaren, som honning er, skal du allerede nu fylde op. Shopping efter økologisk honning er altid en at foretrække, da den er høstet med ekstra omhu og er mere effektiv. Byd de sundhedsmæssige fordele ved at spise honning velkommen ind i dit liv på den søde måde!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk