Hvorfor du har brug for mere søvn – og hvordan du får det!

Læs her for at vide, hvorfor man har brug for mere søvn. Foto: Shutterstock.

“Få mindst 8 timers søvn hver dag.” Lyder det for godt til at være sandt, og noget du altid har hørt, men aldrig har øvet dig på?

 

Uanset om det var at vugge en sur baby gennem natten eller en gyngende fest, der bare ikke ville blive overstået, er morgenen efter bundet til at være tåget i hjernen. Du ønsker desperat at ligge i sengen, men at løbe fra dit ansvar er ikke noget, du har råd til. Det er her, du virkelig forstår betydningen af, hvad der er søvnmangel. Eksperter siger jo, at for hver femte søvnløse nætter skal du have mere end fem nætter for at kompensere!

Hvorfor du har brug for mere søvn, end du får

Du er mor! Du bruger sandsynligvis store dele af din dag på at løbe efter dit barn, afslutte pligter, løbe ærinder og udføre de 1001 opgaver, der udgør en mors dag. Søvn er den eneste måde, din krop kan restituere og samle den nødvendige hvile for at se dig gennem dagen. Ideelt set skal du have op til 8 timers søvn om dagen, selvom dette tal varierer alt efter alder, kropstype og fysisk aktivitet. De fleste eksperter er dog enige om, at minimum 6 timer er indiskutabelt. Men hvad nu hvis du ender med at få søvnmangel og stadig skal fungere som altid?

Tips til bekæmpelse af søvnmangel, du aldrig har hørt om

1. Arbejd med The Body Clock

Nogle dage kan du finde dig selv for grådig til at fortsætte. Tjek, om dit skrivebordsur matcher dit kropsur. At sove efter mørkets frembrud forvirrer hjernen til at tænke på, hvor længe den skal sove. Så når du vågner fra din hurtige kattelur, ender du faktisk med at føle dig mere træt!

2. Den magiske figur

Alle, du nogensinde har kendt, har fortalt dig, at medmindre du har gennemført otte timers søvn, vil du klare søvnmangel hele dagen lang. Er det virkelig sandt? Ifølge eksperter er din krop vant til sin tidsplan for at sove og vågne op. De ekstra par timer om morgenen vil ikke hjælpe dig med at komme dig fra søvnmangel. Faktisk vil de kun gøre det sværere for dig at falde i søvn om natten!

3. Det rigtige forbrug

Udsigten til en lang dag, hvor du er ulden i hovedet, kan få dig til at komme godt op. Men vent, prøv at håndtere mangel på søvn ved at spise rigtigt. Da din krop har mistet muligheden for at genoplade sig selv naturligt, har du brug for øjeblikkelige energiboosts. Hold bananer og andre fiberrige frugter ved hånden til at gnaske, når som helst du har brug for et skud sukker Lad dig ikke friste til at hente en granola eller chokoladebar. Sukkeret kan gøre dig  høj, men den efterfølgende  nedtur vil gøre dig ked af det.

4. Planlægning af din Power Nap

Du kan ikke bare gå i gang lige efter frokost. Planlæg det, så du kan tage en hurtig powernap lige efter spisetid. Eksperter har fundet ud af, at denne kombination er en af ​​de bedste søvnmangelløsninger, der findes. Efter at være blevet genopladet af luren, vil hjernen bruge koffeinen til at fjerne alle spor af adenosin, det søvnfremkaldende kemikalie.

5. Hold det kort

Power naps er mest effektive, når de er overstået på 10-20 minutter. Selvom du måske bliver fristet til at sove lidt længere, er modstand et must! Alt længere end den foreskrevne tidsgrænse vil kun trække dig dybere ind i søvnverdenen. Du vil vågne op mere og mere desorienteret end før du sov.

Endelig er dagen slut, og du har formået at klare dig igennem takket være energi-boosterne. Du kan blive fristet til at ramme sengen tidligt, men husk kropsuret? Medmindre du vil have endnu en dag med at spekulere på, hvordan du kan råde bod på mangel på søvn, så vent på, at klokken slår, inden du går til køjs.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk