5 Tips til at lave den perfekte cocktail

Bland selv dine lækre cocktails
Fra frossen frugt til friske krydderurter, der er så mange sjove måder at nyde en cocktail med smag. Bland din egen sunde version med disse 5 must-have tips fra en ernæringsekspert.

Lækre blandede drinks er en fantastisk måde at fejre særlige lejligheder på. Det ser ud til, at hver bar eller restaurant har nye, fremhævede cocktails, der har alle mulige sjove og funky ingredienser i sig.

Men mange af dem kan fyldes med sukkerholdige sirupper, drikkeblandinger og blive til sammenkogt med højt (og tomt) kalorieindhold. Spring over baren og lav dine egne håndværkscocktails derhjemme, så du har kontrol over, hvad der skal i dem!

Her er 5 enkle tips til at lave velsmagende cocktails med dit helbred i tankerne:

1. Brug dette forhold, når du blander

Brug et forhold på 1:1:3 med alkohol til smag (100 % juice) til seltzer/lavt kalorieindhold. Hvis du sørger for, at du ikke tilføjer mere end 1 shot alkohol til dine blandede drinks, vil du forhindre dig i at blive super dehydreret (hvilket betyder ingen tømmermænd!) eller tilføje unødvendige kalorier.

Når du vælger din alkohol, skal du ikke være opmærksom på hypen om, at lysere spiritus er bedre for dig end mørkere farver. Et 4 cl shot af enhver 40% spiritus vil have 105 kalorier, uanset farve. Men husk på jo mere alkohol, jo højere kalorier.

2. Brug 100 % juice til at tilføje naturlige sukkerarter og smag til dine drinks

Sørg for, at etiketten siger, at den indeholder 100 % ægte frugtjuice for at skære ned på ekstra sukker. Den vigtigste juice at være på vagt over for er tranebær. De fleste tranebærjuice på hylden er juicecocktails, som indeholder meget lidt frugtjuice.

3. Vælg danskvand i stedet for sodavand

Disse usødede danskvand giver dig stadig brus, men mindre sukker og kunstige smagsstoffer end sodavand. Bare sørg for at tjekke etiketten for at sikre, at dit musserende vand virkelig er usødet.

4. Tilføj hele frugter

Tilføj frosne bær, granatæble og andre sjove frugter for at køle dine cocktails ned og få en god snack at spise, når du er færdig med din drink. Fibrene fra frugterne vil også hjælpe med at fylde dig op, så du vil være mindre tilbøjelig til at drikke mere, end du burde.

5. Brug friske krydderurter

Friske urter er den perfekte måde at tilføje smag uden ekstra sukker eller kalorier. Begræns ikke din kreativitet, når du tilføjer krydderurter – rosmarin, timian, basilikum og lavendel er lige så lækre som den gamle standby, mynte.

Nogle smagskombinationer at prøve er:

  • Jordbær eller vandmelon + basilikum
  • Lime + mynte
  • Citrus + lavendel
  • Citron + rosmarin
  • Brombær + rosmarin
  • Citron + honning + timian
  • Agurk + lime + basilikum

5. Lav din egen simple sirup

Simpel sirup i baren er et forhold på 1:1 af vand og sukker kogt ned. Lav din egen erstatning ved at bruge 100 % frugtjuice og lidt ren stevia, for at tilføje sødme med langt færre kalorier og sukker. Tjek denne fantastiske, smagfulde enkle sirupserstatning, som du kan tilpasse med enhver smag!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk