Bedste Rioja: Prøv disse topvine

Nogle af de bedste Rioja-vine anbefalet af Decanters eksperter

Sarah Jane Evans MW:

Forandring er i luften i Rioja

Ikke kun blandt dem, der stiller spørgsmålstegn ved tilsynsorganets regler. Du vil møde en opmuntrende ny generation af Rioja-producenter, der starter deres egne bodegaer.

»Først for nylig har Rioja bøjet sig for kravet om at identificere enkelte vinmarker. Det er et stort spring fremad, der lader forbrugerne nemt opdage, hvor en vin kommer fra og forbinde vinen med dens landskab. Denne vægt på oprindelse giver også mulighed for at tale om terroir.

Oprindeligt blev Rioja-kortet tegnet med et øje til provinsgrænser. Men inden for DOCa-underregionerne Rioja Alta, Rioja Alavesa og Rioja Oriental er jordbunden meget varieret, en blanding af jernrigt ler, kalkholdigt ler og alluvial. Tilføj forskellige aspekter og højder, og Rioja har potentiale for stor mangfoldighed.

Det er også værd at påpege, at Rioja har nogle exceptionelle hvidvine.

Pedro Ballesteros Torres MW:

»Rioja-appellationen har arbejdet på at udvikle et system, der giver garantier på vine fra individuelle parceller, viñedo singular (VS). Lanceret i 2019, dets formål er at kontrollere og beskytte vine, der er lavet med druer dyrket i et afgrænset område, hvis karakteristika anses for at være beskyttelsesværdige.

»De nye tiltag er ikke en erstatning for det klassiske system til evaluering af kvalitet i Rioja – aldring. Rioja blev født til den fine vinverden på grund af dens vines evne til at afsløre deres storhed efter lagring af eg.

»Selv nu vil et Rioja gran reserva-mærke meget sandsynligt garantere vinelskeren en vin af meget god kvalitet og stor personlighed. Desuden har appellationen indført ændringer af forordningen med hensyn til minimumskrav til aldring, som bør opretholde dette image.’

Pierre Mansour:

‘Rioja-producenter bør hyldes, fordi dette er en region, der har vægten af arv, arv og historie på sig, og alligevel ser vi i øjeblikket nogle virkelig utroligt interessante og innovative tilgange til at lave vin, uanset om det er for at afspejle vingården eller vinfremstillingen .

“I prisklassen 90 . 200 kr vil drikkerne få seriøst gode vine af ægte kompleksitet, reel interesse og tydelig karakter til en pris, der er relativt uovervindelig rundt om i verden med hensyn til den kvalitet, de tilbyder.”

Tim Atkin MW:

»I Rioja er alle på nær en håndfuld af DOCa’s fineste vine forholdsvis billige. Der er oceaner af billige supermarked Rioja, som undertrykker priserne på de gode ting, i hvert fald indtil videre.

Du behøver ikke bruge meget mere for at skifte fra noget, der er enkelt, frugtigt og egetræ til noget, der er komplekst, afbalanceret og aldersdygtigt.’

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk