Silkeborg taber i Finland efter rødt kort til Andre Calisir

Foto: Shutterstock.

Silkeborg indledte deres europæiske eventyr med et nederlag på 0-1 mod finske HJK Helsinki i kvalifikationskampen til Europa League, hvor Andre Calisir blev udvist i anden halvleg.

 

Silkeborgs træner havde kun foretaget en enkelt ændring i forhold til weekendens kamp mod Viborg. Andre Calisir var tilbage i startopstillingen, hvor han erstattede Joel Felix.

Det er 21 år siden, Silkeborg sidst spillede en kamp i europæisk sammenhæng. Kampen startede i et afventende tempo. Helsinki havde dog en stor chance efter ti minutter, men Calisir fik blokeret. Efter et kvarter havde Silkeborg en stor mulighed, da Sonne sendte et indlæg ind over til Helenius, der dog headede forbi mål, selv om han var helt fri.

Helsinki fik kort før pausen annulleret et mål for offside, og holdene gik til pause med stillingen 0-0.
Afgørende situation med direkte rødt kort

Silkeborg startede anden halvleg bedst og satte sig hurtigt på spillet, mens hjemmeholdet koncentrerede sig om forsvaret.

Efterhånden kom HJK bedre med i kampen, og efter godt 20 minutter opstod en afgørende situation. Malik Abubakari kom en-mod-en med Calisir, og silkeborgenseren nedlagte den finske angriber, hvilket resulterede i et direkte rødt kort til Calisir.

Det ændrede styrkeforholdet totalt, og nu pressede HJK Silkeborg helt i bund. Ti minutter før tid gik det galt for Silkeborg. Efter et hjørnespark samlede David Browne bolden op på kanten af feltet og hamrede den ind bag en sagesløs Nicolai Larsen i Silkeborg-målet.

Få minutter fik finnerne endnu et mål annulleret for offside.

De to mandskaber spiller returkamp i Silkeborg om en uge.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk