Vrede i Brasilien over racistisk bemærkning om Real Madrid-stjernen Vinicius Junior

Vinicius Junior. Foto: Shutterstock.

Pele, Neymar og andre store navne i brasiliansk fodbold udtrykte fredag ​​forargelse over en spansk agents angiveligt racistiske kommentarer til Brasilien og Real Madrid-stjernen Vinicius Junior, som han opfordrede til at stoppe med at “opføre sig som en abe”.

 

Pedro Bravo, lederen af ​​den spanske fodboldagentforening (AEAF), kom torsdag med kommentaren i “Chiringuito Show”, et af Spaniens bedste fodbold-tv-programmer, hvor han opfordrede den 22-årige spiller til at stoppe med at fejre sine mål med sin varemærke, dansemoves.

Bemærkningerne rørte en nerve i Brasilien, hvor sorte spillere er blevet generet med racistisk hån af fans, der efterligner aber

“Fodbold er glæde. Det er en dans,” skrev den levende legende Pele på Instagram.

“Selv om racisme desværre stadig eksisterer, vil vi ikke tillade, at det forhindrer os i at fortsætte med at smile. Og vi vil fortsætte med at bekæmpe racisme hver dag på denne måde: at kæmpe for vores ret til at være glade og respekterede.”

Paris Saint-Germain-angriberen Neymar tweetede “BAILA VINI JR” – portugisisk for “dans” – og gentog et hashtag, #BailaViniJr, som var det mest populære emne på Twitter i Brasilien.

Efter ​​støtteerklæringerne fra fans og andre fodboldspillere kom Vinicis Jr med sin egen erklæring.

“Jeg var offer for fremmedhad og racisme i en enkelt udtalelse,” sagde han. “Dette er danse for at fejre verdens kulturelle mangfoldighed. Uanset om du accepterer det, respekterer det eller mister forstanden af det, vil jeg ikke stoppe,” sagde han i en optaget tale.

Det brasilianske fodboldforbund (CBC) udtrykte i mellemtiden sin solidaritet med spilleren i en erklæring, hvor de fordømte de “racistiske udtalelser”.

Real Madrid sagde, at de afviste “alle former for racistiske og fremmedhadske ytringer” og ville “tage retslige skridt.”

Bravo undskyldte på Twitter og sagde, at han havde “brugt udtrykket dårligt.. på en metaforisk måde til at betyde ‘Fjolle rundt’.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andy Nielsen

Andy Nielsen