PSG fyrer Mauricio Pochettino og udnævner Christophe Galtier til ny træner

Mauricio Pochettino er fortid i PSG. Foto: Shutterstock.

Paris Saint-Germain har skilt selskab med træner Mauricio Pochettino, bekræftede de franske mestre tirsdag, og erstattede ham med Christophe Galtier, der tog argentineren og PSG til 2021 Ligue 1-titlen, da han var ansvarlig for Lille.

 

Paris Saint-Germain har skilt selskab med træner Mauricio Pochettino, bekræftede de franske mestre tirsdag, og erstattede ham med Christophe Galtier, der tog argentineren og PSG til 2021 Ligue 1-titlen, da han var ansvarlig for Lille. Galtier er PSG’s syvende træner, siden qatarerne købte klubben for 11 år siden og forventes endelig at løfte Champions League-trofæet.

“Ja, jeg er følelsesladet, ja jeg er stolt,” sagde Galtier på et pressemøde tirsdag.

“Jeg er fuldt ud klar over det ansvar, der er pålagt mig, at PSG havde en kæmpe sæson.

”Jeg har forberedt mig på det her.

“Hvis jeg har accepteret dette ansvar, er det, fordi jeg føler, at jeg er i stand til det.”

Klubben havde tidligere udsendt en kort erklæring, der bekræftede, hvad der var blevet udråbt i flere uger – Pochettinos afgang med et år tilbage af hans kontrakt.

“Paris Saint-Germain bekræfter, at Mauricio Pochettino har afsluttet sin rolle i klubben,” sagde en kluberklæring, da den tidligere Tottenham Hotspur-træner forlod Parc des Princes efter 18 måneder i ledelsen.

Pochettino og hans baglokale stab rejser efter at have vundet Ligue 1-titlen i sidste sæson, men kampagnen blev bedre husket for en skuffende exit fra Champions League i ottendedelsfinalen i hænderne på Real Madrid.

“Klubben vil gerne takke Mauricio Pochettino og hans stab for deres arbejde og ønsker dem det bedste for fremtiden,” tilføjede PSG’s erklæring.

Galtier, der forlod Nice i sidste måned, har udviklet et ry som den førende træner i det franske klubspil i løbet af det sidste årti.

Han nød otte succesfulde år i Saint-Etienne, hvor han vandt Liga Cuppen i 2013, før en fire-årig ophold i Lille blev kronet med Ligue 1-titlen i 2021, da de slog PSG.

Den tidligere Portsmouth-assistenttræner arbejdede tidligere sammen med Luis Campos, den portugisiske superscout, der for nylig blev udnævnt til PSGs fodboldrådgiver, og som byggede Lille-holdet, der vandt ligaen under Galtier.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk