Nathan Ake´s transfer til Chelsea kan give Man City problemer

Chelsea ønsker at hente Citys midterforsvarer Nathan Ake Foto: Shutterstock..

Man City bliver nødt til at overvinde et usædvanligt scenario, hvis de skal sælge Nathan Ake til Chelsea.

Manchester City og Chelsea er blevet enige om en aftale på £47,5 mio. (413 mil. danske kroner) , der vil få Raheem Sterling til at slutte sig til Citys Premier League-rivaler, og Nathan Ake kan snart følge ham.

Chelsea sigter mod Citys midterforsvar, da Thomas Tuchel ser ud til at genopbygge sit forsvar efter en række sommerafgange. Ake er underforstået ivrig efter at vende tilbage til sin tidligere klub og har endda aftalt personlige vilkår, men City holder fast på et tilbud, de anser for at være passende.

City hentede Ake fra Bournemouth for blot to år siden, men i sine to sæsoner i Etihad har den hollandske forsvarsspiller ikke formået at etablere sig som en fast starter, hvor Guardiola foretrækker at spille med Ruben Dias, John Stones og Aymeric Laporte. Den kendsgerning, at Ake har yderligere tre år tilbage af sin nuværende kontrakt, betyder, at City vil være ivrig efter at genvinde – hvis ikke tjene penge på – de £41 millioner (360 mil. danske kroner), de betalte for ham i 2020.

Derudover vil City ikke overveje at lade Ake forlade klubben, medmindre de er sikre på at hente nogen ind til at erstatte ham. I betragtning af de skadesproblemer, Citys forsvar led under sidste sæson, vil Guardiola ikke være opsat på at jagte Premier League og Champions League med kun tre seniorcenterforsvarere.

Deri ligger den største hindring, der står i vejen for en potentiel aftale: Hvordan får City en central forsvarsspiller af topkvalitet til at slutte sig til uden at kunne love, at denne vil være noget bedre end fjerdevalg? Svaret er, at de sandsynligvis ikke gør det.

I de seneste sæsoner har Eliaquim Mangala, Nicolas Otamendi, Eric Garcia og Ake alle været fjerdevalg – med varierende grad af succes må det siges – men ingen blev signet til den rolle.

Mangala skulle være sommerens signatur i 2014, men vi ved alle, hvordan hans city-karriere gik efter hans imponerende debut mod Chelsea. Otamendi klarede sig bedre, men i 2019/20 var han blevet et ansvar. Garcia var en ung spiller, der tog skridtet op fra akademiet, mens Ake var uheldig, at City gik ud, og signede Dias to måneder efter, at han ankom. Ingen var beregnet til at være fjerde valg.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk