‘Liverpool’s Haaland’ vil kunne slå Champions League-rekord

Jude Bellingham. Foto: Shutterstock.

Jude Bellingham kunne blive ‘Liverpools Erling Haaland’

 

Borussia Dortmund-stjernen Jude Bellinghams aktie fortsætter med at stige, da han nærmer sig endnu en Champions League-rekord.

Den engelske landsholdsspiller har vist sig at være et af fodboldens lyseste unge talenter, siden han kom til Bundesligaen i 2020.

Bellingham har allerede rekorden som den yngste engelske spiller til at starte i sin knockout-kamp i Champions League.

Og i denne uge tilføjer den 19-årige endnu en af ​​sine egne, når han spiller Dortmunds gruppe G-åbningskamp mod København.

Hans 16 Champions League-kampe for Dortmund er de næstfleste optrædener blandt engelske teenagere. En færre end Theo Walcott.

Phil Foden er fortsat den yngste brite til at starte en Champions League-kamp med 17 år og 192 dage, da han mødte Shakhtar Donetsk i december 2017.

Men Manchester City-stjernen havde kun spillet 11 kampe mere, før han sluttede sine teenageår i maj 2020.

Bellingham er tæt på en unik scoringsrekord såvel som at overhale folk som Foden, Trent Alexander-Arnold og Wayne Rooney.

Den tidligere unge Birmingham City kunne som teenager blive den første engelske spiller til at score mål i tre forskellige Champions League-kampe i samme sæson.

Kun 17 år med massive milepæle

Bellingham, kun 17 år gammel, scorede sit første mål i Europa i  2-1-nederlaget til Man City i april 2021. På trods af Dortmunds eliminering i sidste års Champions League-gruppespil gjorde Bellingham sig bemærket i  2-1-sejren over Besiktas.

Denne sæsons konkurrence er midtbanespillerens sidste chance for at slutte sig til den berømte kvintet, hvor han scorede mål i sin tredje sæson i træk som teenager.

Hvis Bellingham scorer endnu et mål inden sin 20-års fødselsdag i juni, vil han følge i fodsporene på Obafemi Martins, Karim Benzema, Boyan, Kylian Mbappe og Ansu Fati.

Bellinghams form er blot en af ​​grundene til, at han er eftertragtet. Liverpool er mest ivrige efter at hente ham næste sommer.

Reds-manager Jürgen Klopp menes at være fast besluttet på at vente på, at prisen på den britiske stjerne, som er vurderet til £115 millioner (995 mio. danske kroner), falder næste år.

Man City måtte ligeledes vente med at hente Bellinghams tidligere holdkammerat Erling Haaland. Men hans form tidligt på sæsonen viste sig at være det værd.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk