Indonesien: Mindst 125 mennesker dræbt efter optøjer ved fodboldkamp

Foto: Shutterstock.

Mindst 125 mennesker er blevet dræbt i et optøjer ved en fodboldkamp i Indonesien. De fleste blev trampet ihjel efter politiets affyring af tåregas i en af verdens værste sportskatastrofer.

 

Tusindvis af Arema-tilhængere invaderede banen og kastede flasker og andre genstande mod spillere og fodboldledere i vrede over deres holds første hjemmenederlag til den rivaliserende klub i 23 år.

Sammenstød spredte sig uden for stadion, hvor mindst fem politibiler blev væltet og sat i brand.

Politiet reagerede ved at affyre tåregas, herunder mod stadionets tribuner, hvilket udløste panik blandt publikum.

Tåregas er forbudt på fodboldstadioner af det internationale styrende organ FIFA.

Nogle mennesker blev kvalt, og andre blev trampet ned, mens hundredvis løb til udgangen i et forsøg på at undslippe kemikaliet.

Børn var blandt ofrene

Politichefen i Østjava, Nico Afinta, fortalte på en pressekonference: “Vi har allerede lavet en forebyggende handling, før vi endelig affyrede tåregassen, da fans begyndte at angribe politiet, handlede anarkisk og brændende køretøjer.”

Nogle lokale embedsmænd havde sat dødstallet til 174, men Øst-Java viceguvernør Emil Dardak sagde, at antallet af dræbte efterfølgende var blevet reduceret til 125.

“Det tidligere tal kan have inkluderet dobbelte dødsulykker,” sagde han.

Mere end 300 mennesker blev ført til nærliggende hospitaler, men mange døde undervejs og under behandling, sagde Afinta.

Han sagde, at antallet af døde sandsynligvis vil stige, fordi mange af de anslåede 180 sårede der modtog behandling, forværredes.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andy Nielsen

Andy Nielsen