England kan møde nye VM-modstandere

Demostration i iran. Foto: Shutterstock.

England kunne få nye VM-modstandere, efter der blev fremsat kraftige opfordringer til at udelukke Iran fra konkurrencen.

 

England kan få nye VM-modstandere midt i stigende krav om at få Iran udelukket fra konkurrencen på grund af den iranske regerings brutale reaktion på protester i landet. En formel anmodning til FIFA og præsident Gianni Infantino er blevet fremsat om at suspendere det iranske fodboldforbund øjeblikkeligt, noget som reelt ville suspendere nationen fra Qatar.

Iran er i øjeblikket i en tilstand af politisk uro midt i protester og civile uroligheder over døden af ​​den 22-årige kvinde Mahsa Amini i politiets varetægt. Hun blev anholdt for at bære en ‘upassende’ hijab. Der er hastigt voksende krav om øgede rettigheder for kvinder i landet, mens mange også kræver, at regeringen væltes efter 43 år ved magten.

Regeringens svar er blevet bredt fordømt, efter at tåregas og skarpe skud blev brugt mod demonstranter. Mindst 215 mennesker, herunder mindst 23 børn, menes at være blevet dræbt som følge af myndighedernes brutalitet, mens internetadgang og sociale medier er blevet lukket for at forsøge at dæmpe utilfredsheden

Den nuværende situation har ført til stigende krav om, at Iran skal udelukkes fra VM med iranske sportsmænd og kvinder blandt dem, der argumenterer for. En formel anmodning er blevet sendt til FIFA-rådet og præsident Gianni Infantino om at suspendere Iran fra forbundet med det samme, hvilket reelt forbyder den mellemøstlige nation fra novembers showpiece i Qatar.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andy Nielsen

Andy Nielsen