Barcelona: Kan klubben virkelig hente spillere, mens de jagter flere stjerner denne sommer?

Hvor får Barcelona penge fra? Foto: Shutterstock.

Hvor får Barcelona penge fra til at finansiere alle de spillere?

Barcelonas præsident Joan Laporta spiste igen på sin yndlingsrestaurant torsdag aften sammen med Chelseas nye medejer, Behdad Eghbali (medformanden for Clearlake Capital er en del af det konsortium, der købte Blues af Roman Abramovich sammen med Todd Boehly. ) Da Laporta kom ud og blev gemt bag i en varevogn for at undgå medierne, ville Egbhali kun sige, at måltidet på Via Veneto havde været meget godt.

Barcas administrerende direktør beskrev i mellemtiden besøget som “institutionelt”, hvad end det skulle betyde. Det var ikke særlig overbevisende, og journalister købte det ikke. En spurgte, om Eghbali var der for at bekræfte Cesar Azpilicuetas skifte til Camp Nou, og det undrede Chelsea-kaptajnen også.

Det var ikke kun ham, der undrede sig; der gør også venstreback Marcos Alonso. Centerforsvareren Andreas Christensen var allerede mødt op i Spanien og holdt et stykke papir i hånden, der beviste, at det at komme til Catalonien altid havde været hans drøm, nu opfyldt efter hans Chelsea-kontrakt løb ud. Skrevet, da han var lille og med pæn håndskrift, erklærede papiret, at han havde til hensigt at være en fodboldspiller, der skulle spille for FC Barcelona.

Han sagde, at han havde fortalt Alonso og Azpilicueta om sit klubskifte og håbede, at de snart ville slutte sig til ham. Dagen før var midtbanespilleren Franck Kessie ankommet, efter at hans kontrakt udløb i AC Milan, og han så skarp ud i et blåt jakkesæt.

Så var der Frenkie de Jong. Barca havde forhandlet sin transfer til Manchester United på 632 mio. dollars (4 mia. danske kroner) for at få ham til at gå, selv om han egentlig ikke havde lyst, men nu sagde præsidenten, at han ikke havde til hensigt at lade midtbanespilleren gå. Det var med et stærkt forbehold, og ikke ligefrem et løfte, men han fortalte han, at han gerne ville have, at den 25-årige blev.

Alt dette rejser et spørgsmål: Hvordan?

Hvordan kunne Barcelona, ​​en klub efter sigende med  €1,3 milliarder (9 mia. danske kroner)i gæld, gøre dette? Hvordan kunne de, med en begrænset løn fastsat af La Liga på €-144 mio. (1 mia. danske kroner), jagte så mange spillere og til en sådan pris? Og hvorfor ville ligaen lade dem? Hvordan kan en klub beskrevet af deres egen vicepræsident som “klinisk død”, da de tog over fra regimet, der førte dem næsten til ruin, med håb om kun at komme ud af afdelingen – pyt med hospitalet – signere alle disse spillere?

Det korte svar er, at det kan de ikke. Kessie og Christensen blev præsenteret i denne uge, men de kan ikke registreres, fordi Barcelona ikke opfylder ligaens finansielle fairplay-kriterier. De er med andre ord ikke inden for de løngrænser, La Liga sætter, og disse budgetunderskud forhindrer deres nye spillere i formelt at slutte sig til truppen.

For nu i hvert fald. Det vil de til sidst, eller det er i det mindste aspirationen og forventningen. Derfor er “de kan ikke” egentlig ikke svaret, selvom det strengt taget handler om nuet. Og selv det kræver måske lidt forklaring.

Faktisk, at dømme efter mange reaktioner, har det brug for en forklaring, selvom en nødvendigvis forenklet – ellers bliver det meget komplekst, meget kedeligt, og vi vil være her for evigt. Det er der ingen, der ønsker.

Så ud over det åbenlyse svar, at intet hold nogensinde signerer alle de spillere, de forfølger, endnu mindre alle de spillere, de er knyttet til, er her et par tips til, hvordan en klub, der ser ud til at være ude af stand til at signere nogen spillere, vil ende med at signere spillere. Måske endda ret mange af dem, og måske også for ret mange penge.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk