UK’s mini-budget U-vending hilst velkommen af ​​IMF

Foto: Shutterstock.

Den britiske regerings u-vending på skattelettelser vil ifølge Den Internationale Valutafond hjælpe med at bekæmpe stigende inflation.

 

I en erklæring sagde IMF, at ændringerne ville hjælpe “bedre koordinering af finans- og pengepolitikken i kampen mod inflation.”

Udtalelsen kom, efter at panelet åbenlyst kritiserede den britiske regering for dens planlagte skattelettelser i september.

I sidste måned sagde IMF, at deres skattelettelser sandsynligvis ville øge uligheden og øge presset på priserne.

I et usædvanligt træk kritiserede hun åbent den britiske regerings planer om skattelettelser og advarede om, at inflationen i Storbritannien ville blive værre. IMF sagde, at politikken var i konflikt med foranstaltninger, der havde til formål at dæmme op for stigende leveomkostninger.

Efter markedsuroen efter minibudgettet lavede regeringen en kovending og trak sit løfte om at sænke topskatten tilbage.

Så i mandags lavede den nye premierminister Jeremy Hunt en dramatisk vending i regeringens plan om at sænke skatterne og væltede mange af de tidligere premierministres politikker, Kwasi Kwarten og Liz Truss.

Pundet steg, og prisen på statsobligationer faldt. Tirsdag hilste IMF helomvendingen velkommen og sagde: “De britiske myndigheders seneste pengepolitiske meddelelser viser deres forpligtelse til finanspolitisk disciplin og foreslår, at de vil støtte en bedre koordinering af finans- og pengepolitikken i kampen mod inflation.”

IMF søger at stabilisere den globale økonomi, og en af ​​dens hovedopgaver er at fungere som et tidligt varslingssystem for økonomien. Hun havde opfordret regeringen til at genoverveje sine skatteplaner, da det sandsynligvis ville øge uligheden.

Hun advarede også om, at rentenedsættelser kunne fremskynde inflationstempoet, som Bank of England forsøger at holde i skak.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk